Kuluttaja-lehti testasi 196 telkkaria – löysi voittajan, mutta myös tärkeän opetuksen

Julkaistu:

Televisiot
Kuluttaja-lehden 196 television suurtestissä selväksi tuli, että television ostajan ei kannata valita uusinta mallia.
Tv:tä hankkivan kannattaa ostaa vähän vanhempi malli, jos haluaa parasta vastinetta rahalleen. Kuluttaja-lehden 196 television vertailussa tämä sääntö päti 49–50-tuumaisissa, 55-tuumaisissa ja 65-tuumaisissa televisioissa. Ensimmäisessä ryhmässä hyvä valita on etenkin LG 50UK6470 ja 55-tuumaisissa esimerkiksi Panasonic TX-55FZ800E. Kuluttajan mukaan ”myös 65-tuumaisista voi perustellusti valita vanhemman ja halvemman mallin”.

Uudet televisiot osoittautuivat keskimäärin vanhoja paremmiksi, mutta vanhat antoivat paremmin vastinetta rahalle. Koko testin voittaja oli verrattain uusi ja 65-tuumainen LG OLED65C9. Parhaasta kuvanlaadusta palkittiin 55-tuumainen LG OLED55C9. Parasta ääntä tuotti 65-tuumainen Samsung QE65Q90R.
Testissä palkittiin usea televisio neljällä tähdellä maksimin ollessa viisi tähteä. Nelitähtisten joukossa on runsaasti malleja, joista joutuu pulittamaan vain muutama sata euroa. Ostajan kannattaa kuitenkin tarkistaa hinta ennen kauppaan menoa, sillä ne heittelevät joissakin tapauksissa huomattavastikin suuntaan ja toiseen.

Kuluttaja-lehden testissä vilisevät tutut valmistajat, kuten LG, Samsung, Sony ja Philips. Markkinat ovat kuitenkin saamassa uutena tulokkaana älypuhelimista tutun OnePlusin. Myös Huawein alabrändi Honor on hiljattain astunut tv-markkinoille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt