Googlen toimitusjohtaja tulee Suomeen

Julkaistu:

Google
Sundar Pichai vierailee Suomessa perjantaina ja tapaa Antti Rinteen.
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai vierailee Suomessa tämän viikon perjantaina, valtioneuvosto tiedotti Twitter-tilillään. Pichai tapaa pääministeri Antti Rinteen, minkä jälkeen nämä pitävät yhteisen tiedotustilaisuuden perjantaina kello 10.20.
Google on tehnyt mittavia investointeja Suomeen Haminan-palvelinkeskuksen muodossa. Sen ensimmäinen vaihe otettiin käyttöön vuonna 2011, ja sitä on sittemmin laajennettu. Saattaa olla, että tapaaminen ja tiedotustilaisuus liittyvät Googlen palvelintoimintaan Suomessa.

Mahdollista on myös, että kyse on Suomen roolista EU-puheenjohtajamaana. EU on ottanut kovan linjan amerikkalaisten teknologiajättien vahvaan markkina-asemaan sekä epäiltyihin yksityisyyden loukkauksiin.
47-vuotias intialaissyntyinen Pichai on johtanut Googlea vuodesta 2015. Hän istuu myös Googlen emoyhtiö Alphabetin hallituksessa.

Myös Microsoft pyrki profiloitumaan vahvasti ilmoittamalla datakeskuksen perustamisesta Suomeen Nokian matkapuhelinkaupan yhteydessä vuonna 2013. Yhtiö sanoi investoivansa yli 250 miljoonaa dollaria.

Hankkeesta ei kuulunut mitään pitkään aikaan, mutta vuonna 2014 yhtiö kertoi palvelinkeskuksen olevan toiminnassa salaisessa paikassa Uudellamaalla. Yhtiö on kuitenkin kertonut siitä tietoja hyvin niukasti, ja sen on arvailtu muun muassa olleen oletettua pienempi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt