Facebookille kirvelevä takaisku – Ranska ja Saksa blokkasivat libra-virtuaalivaluutan - Digitoday - Ilta-Sanomat

Facebookille kirvelevä takaisku – Ranska ja Saksa blokkasivat yhtiön virtuaalivaluutan

EU:n mahtimaat Ranska ja Saksa päättivät Facebookin libra-virtuaalirahan käytön estämisestä.

Facebookin libra-kryptovaluutta on vastatuulessa Euroopassa.

16.9.2019 9:34

Ranska ja Saksa ovat päättäneet estää Facebookin tulevan virtuaalivaluutan, libran, käytön. Reutersin mukaan asiasta kertoi Ranskan valtiovarainministeriö perjantaina.

Ranskan ja Saksan yhteislausunnossa todettiin, ettei ”millekään yksityiselle toimijalle tule antaa finanssivaltaa, joka kuuluu valtion tehtäviin”.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Mairen mukaan Facebookin suunnitelmat kryptovaluutasta sekä rikkovat valtioiden suvereniteettia että muodostavat taloudellisia riskejä.

Facebook julkaisi libra-kryptovaluuttansa kesäkuussa. Sen tarkoitus on tarjota Facebookin käyttäjille tapa lähettää ja vastaanottaa rahaa Facebookin viestipalveluiden kautta.

Virtuaalivaluutta on herättänyt hyvin ristiriitaisia reaktioita. Sitä on ollut kehittämässä nimekkäitä yhtiöitä, kuten Visa, Mastercard, Ebay, Spotify, Uber ja PayPal. Mukana ei ole ensimmäistäkään pankkia.

Viime kädessä määräysvalta valuutasta on kuitenkin Facebookilla, joka on ryvettynyt pahoin yksityisyysskandaaleissa. Tämä on ollut omiaan herättämään vahvoja epäluuloja.

Uuden libra-valuutan nimissä on ehditty tehdä myös nettihuijauksia, vaikkei bittirahaa ole vielä otettu edes käyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?