Ruudun lähetys toiseen laitteeseen on Chrome 77:n uusi ominaisuus - Digitoday - Ilta-Sanomat

Chrome sai näppärän uudistuksen – testaa itse

Verkkosivun lähettäminen muihin laitteisiisi onnistuu nyt parilla klikkauksella.

15.9.2019 16:00

Google julkaisi uuden version Chrome-selaimestaan. Sen versio 77 tarjoaa uuden toiminnon verkkosivun helpoksi lähettämiseksi muihin laitteisiisi. Asiasta kertovat muun muassa The Verge ja 9to5Google.

Chromessa on ennenkin ollut mahdollista jakaa linkkejä laitteesta toiseen, mutta nyt siitä on oiottu mutkia. Jos menet esimerkiksi Chromen Windows-versiossa sisäänkirjautuneena käyttäjänä mille tahansa verkkosivulle, voit painaa hiiren kakkosnäppäintä esimerkiksi sivun päällä, välilehdessä tai osoitteen päällä. Tällöin näet vaihtoehdon nimeltä Lähetä, jonka perässä on vastaanottavan laitteen tai laitteiden nimet. Valitse laite, ja lähetä linkki.

Tällöin uudesta verkkosivusta tulee ilmoitus toisessa laitteessa olevaan Chromeen, kunhan siihen ollaan sisäänkirjautuneena.

Kannattaa huolehtia, että Chrome on päivitetty versioon 77 kaikissa Windows-, iOS- tai Android-laitteissasi, joihin olet kirjautuneena. Tosin IS Digitodayn testissä Chromen Windows-versio esitti jakonapin, vaikka saman tilin Android-puhelimessa ajettiin vielä Chrome 76:ta. Siihen myös ilmestyi ilmoitus vastaanotetusta verkkosivun linkistä.

Sivun lähetys toiseen laitteeseen löytyy valikosta hiiren kakkosnappia oikeassa kohdin painamalla.

Selaimesi voi hyvinkin olla jo ajan tasalla. Tietokoneessa voit varmistaa sen painamalla Chromen oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitsemalla Ohje > Tietoja Google Chromesta. Jos selain ei ole ajan tasalla, tälle sivulle meneminen käynnistää päivityksen.

Androidissa Chromen on jokin aika sitten voinut alkaa päivittää suoraan sovelluksesta käsin. Paina Chromessa oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitse Päivitä Chrome. Saatat nähdä pisteiden paikalla myös nuolen punaisella pohjalla sen merkiksi, että päivitys on saatavilla.

IOS-laitteissa Chrome päivitetään App Storen kautta sen alalaidan kohdassa Päivitykset.

Joidenkin tietojen perusteella Chromen macOS-versiossa verkkosivun jakotoimintoa ei välttämättä vielä näy.

Chrome on maailman yleisin verkkoselain, mutta se on saanut viime aikoina myös kovaa kritiikkiä. Sitä on luonnehdittu jopa vakoiluohjelmaksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?