Joku siirsi 1 018 147 922 dollarin verran bitcoineja – spekulointi alkoi heti

Julkaistu:

Bitcoin
Mystinen bitcoin-siirto sai huhumyllyn liikkeelle, Vice-lehti kertoo. Tekijää ei tiedetä varmasti.
Tuntematon henkilö tai taho teki yhden kaikkien aikojen suurimmista bitcoin-kryptovaluutan siirroista. Vice-lehti viittaa bitcoin-siirtoja seuraavaan Twitter-tiliin Whale Alert, joka perjantaina ilmoitti 94 505 bitcoinin siirrosta. Sekä lähettäjä että vastaanottaja ovat tuntemattomia.

Siirron arvo oli yli miljardin, tarkkaan ottaen 1 018 147 922 dollaria. Euromääräisesti siirron arvo on noin 923 miljoonaa euroa.

Suuruusluokaltaan erittäin harvinainen siirto on saanut kryptovaluuttapiirit arvuuttelemaan, kuka mahtaa olla sen takana. Siirrossa käytetyt bitcoin-lompakot eivät olleet entuudestaan tunnettuja.

Mahdollisuuksia rajaa se, että yli 10 000 bitcoinin varantoja on vain noin sadalla osoitteella. On mahdollista, että tekijänä oli jokin bitcoin-pörssi. Lisäksi on yksityishenkilöitä, jotka ovat keränneet mittavan omaisuuden bitcoineilla.

Yhden vahvistamattoman teorian mukaan siirron takana olisi Bakkt-niminen bitcoin-kaupankäyntialusta. Se avasi digitaalisen varaston asiakkaiden varojen säilyttämiseen samoihin aikoihin jättisiirron kanssa. Toisen väitteen mukaan kolmannes siirretyistä bitcoineista on jäljitettävissä Huobi-nimiseen pörssiin, joka sanoi tutkivansa väitettä.

Suurilla summilla pelattiin myös yhdysvaltalaisilla kuolinpesäkäräjillä, missä koko kryptovaluutan isänä esiintyvä Craig Wright sai takkiinsa todella tuntuvasti. Tuomari määräsi hänet maksamaan pesälle 410 000 bitcoinia, joiden arvo oli tuolloin 4,2 miljardia dollaria.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt