Google joutui jättitutkinnan kohteeksi

Julkaistu:

Google
50 oikeusministeriä alkaa penkoa Googlea mainonnasta Yhdysvalloissa.
Yhdysvalloissa käynnistetään suuri ja puoluerajat ylittävä tutkinta Googlesta, muun muassa Cnet kertoo. Texasin osavaltion oikeusministerin Ken Paxtonin maanantaina paljastama kilpailututkinta on saanut taakseen kaikkiaan 48 osavaltion oikeusministerit. Heidän lisäkseen mukana ovat Washington DC:n ja Puerto Ricon oikeusministerit.

Tarkoitus on tutkia, onko Google liian hallitseva digitaalisen mainonnan alalla. Paxtonin mukaan nyt selvitetään faktat, ja tutkinta saattaa laajentua mainontaa pidemmälle, jos faktat antavat siihen aihetta. Sellaisia aihepiirejä voivat olla esimerkiksi älypuhelimet ja verkkovideot.

Googlelle on lähetetty tietopyyntö tutkintaan liittyen. Vain Alabama ja Googlen kotiosavaltio Kalifornia ovat jättäytyneet tutkinnan ulkopuolelle. Kyseessä ei ole ainoa käynnissä oleva tutkinta yhtiötä vastaan. Googlea epäilee kilpailun estämisestä myös Yhdysvaltain oikeusministeriö, jonka tutkinta tosin koskee myös muun muassa Amazonia ja Facebookia.
Google on ollut kilpailuviranomaisten hampaissa myös Euroopassa. Euroopan unioni sakotti Googlea 1,5 miljardilla eurolla maaliskuussa juurikin epäreilusta käytöksestä digitaalisilla mainosmarkkinoilla.
Tämän lisäksi Google nouti viime vuonna EU:sta 4,3 miljardin euron sakot kilpailun estämisestä Android-käyttöjärjestelmässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt