Tällainen on Eurooppaan tuleva uusi videopalvelu – toimii täysin eri tavoin kuin Netflix ja muut

Roku on enemmän alusta muille videopalvelulle kuin yksi netflix tai viaplay lisää. Se tarjoaa silti myös omaa sisältöään.

Roku tulee Eurooppaan älytelevisioissa. Muut videopalvelut ovat siinä ”kanavia”.

9.9.2019 12:04

Yhdysvaltojen suurimpiin kuuluva suoratoistoyhtiö Roku laajentaa toimintaansa Eurooppaan, yhtiö kertoi viikonloppuna IFA-messuilla Berliinissä.

Roku ei ole aivan samanlainen suoratoistopalvelu kuin esimerkiksi Netflix tai HBO, vaan alusta, joka mahdollistaa muiden palveluiden käytön.

Katselu tapahtuu erillisellä Roku-mediatoistimella tai älytelevisioon asennetusta Roku OS -käyttöjärjestelmästä, jotka tuovat tarjolle muiden palveluiden sisältöä.

Rokun kautta on katsottavissa niin Netflix, HBO kuin moni muukin palvelu. Rokussa on tuhansia maksullisia ja maksuttomia kanavia. Sisällöt järjestetään sen mukaan, onko niiden katselu ilmaista, perustuuko se tilauksiin vai kertaostoksiin. Roku-alustan kautta voi käyttää myös musiikkisuoratoistopalveluita.

Yhtiön mukaan sen ensimmäinen televisiokumppani Euroopassa on Hisense, jonka markkinaosuus ei tosin ole suuren suuri. Tulevien televisioiden hintaa ei ole vielä kerrottu.

Rokun oman väitteen mukaan kolmannes USA:ssa myydyistä älytelevisioista on varustettu Roku OS -käyttöjärjestelmällä.

Jättiyhtiö Amazon on noudattanut hieman Rokun kaltaista strategiaa, jossa yhtiö on tarjonnut omia Fire-laitteitaan. Tämä on johtanut jännitteisiin Googlen kanssa, sillä myös tämä valmistaa mediatoistimia sekä tarjoaa videopalveluita. Amazonin laitteet ovat jääneet Euroopassa kuitenkin suhteellisen vähälle huomiolle.

Alun perin Roku aloitti täysin neutraalina palveluna, mutta Techcrunch huomautti keväällä sen alkaneen tarjota aiempaa aggressiivisemmin myös oman mainosrahoitteisen Roku Channel -kanavan sisältöjä.

Roku aloittaa Euroopassa Britanniasta. Jos palvelu laajenee Suomeen, se päätyy kilpailemaan muun muassa teleoperaattorien viihdepalveluita vastaan, joissa tarjotaan myös maksullisia ja maksuttomia lisäpalveluita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?