Rumat luvut: Suomalaisen Netflix-käyttäjän osa on ankea - Digitoday - Ilta-Sanomat

Rumat luvut: Suomalaisen Netflix-käyttäjän osa on ankea

Suomen Netflix-valikoima on kehnoimmasta päästä ja siitä saa maksaa suhteessa paljon.

5.9.2019 7:00

Suomalaiset nauttivat edelleen varsin köyhästä Netflix-valikoimasta, Comparitech-verkkosivusto selvitti globaalissa vertailussaan. Suomen koko nimikevalikoima oli vertailuhetkellä 3349, josta tv-sarjoja oli 992 ja elokuvia 2357 kappaletta.

Yhdysvalloissa nimikkeitä on 5879 kappaletta, eli lähemmäs kaksi kertaa Suomea enemmän. Venäjälläkin katsottavaa riittää 4898 nimikkeen edestä ja Ruotsissa 3579 nimikkeen verran. Suomen taakse jäivät muun muassa Norja, Portugali, Algeria ja Iran.

Comparitech vertaili maita myös hinnan suhteen. Kun valikoiman laajuus otetaan huomioon, suomalaiset maksavat usein varsin paljon suhteessa siihen, mitä he saavat vastineeksi.

Netflixin normaalisopimuksella mitattuna Suomi oli kolmanneksi huonoin Iranin ja Tanskan jälkeen. Kalliimmalla Premium-sopimuksella suomalaiset saivat rahoilleen vastinetta neljänneksi huonoimmin. Halvimman perussopimuksen kohdalla Suomi ei ollut kymmenen huonoimman maan joukossa.

Normaalisopimuksella Suomi oli kaiken kaikkiaan neljänneksi kallein ja Premium-sopimuksella kolmanneksi kallein maa, kun kuluja verrattiin muun muassa Netflixin keskivertohintaan ja maiden keskipalkkoihin.

Johtuen halvoista hinnoistaan ja korkeasta nimikkeiden määrästään, Kolumbia ja Intia olivat parhaimmat maat Netflixin katsomiseen.

Netflix nosti juuri hintojaan Suomessa. Yhden näytön perustilauksen hinta pysyi ennallaan 7,99 eurossa, mutta teräväpiirron ja kahden samanaikaisen katselulaitteen käytön mahdollistava tuplatilaus nousi 2 eurolla 11,99 euroon. UHD-tarkkuuden ja 4 samanaikaista katselulaitetta tuova perhetilaus kallistui niin ikään 2 eurolla 15,99 euroon kuukaudessa.

Aikaisemmin Netflix ei puuttunut vpn-ohjelmistojen käyttöön, mikä mahdollisti palvelun ulkomaisten ohjelmakirjastojen katselun. Nyt Netflix tekee parhaansa estääkseen palvelunsa toimimisen vpn-käyttäjille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?