Remedyn miljoonapeli Control saa estotonta hehkutusta ympäri maailman – riittääkö se hitin synnyttämiseksi? - Digitoday - Ilta-Sanomat

Remedyn miljoonapeli saa estotonta hehkutusta ympäri maailman – riittääkö se hitin synnyttämiseksi?

Remedyn miljoonasatsaus miellyttää arvostelijoita. Miellyttääkö se myös pelaajia?

Yliluonnolliseen ympäristöön sijoittuvassa Control-trillerissä onnistuu muun muassa levitointi ja telekineettisten voimien käyttö.­

29.8.2019 16:00

Suomalaisen Remedy Entertainmentin tiistaina julkaisema trilleriseikkailu Control on otettu hyvin vastaan, kun pelistä tehtyjä arvosteluita lukee. Iso Ars Technica esimerkiksi julistaa, että Control on Alan Wakesta ja Max Paynesta tutun Remedyn ”paras peli tähän mennessä”.

GameSpot kiittelee pelin graafista tyyliä, tapahtumapaikkoja ja rohkeutta monimutkaisten konseptien syleilyssä. Polygon pitää peliä teknisenä taidonnäytteenä ja taiteellisena saavutuksena.

Gamesradar ennustaa, että Controlista ”puhutaan sukupolvien päästäkin”. Julkaisun mukaan Controlin asetelma on kenties ainutlaatuisin, mitä ikinä on nähty videopeleissä. Eurogamer kehuu pelin ”huimaavaa toimintaa ja hämmästyttävää taidetta”, jotka on tuotu yhteen loistavassa tapahtumapaikassa.

Kotaku huomauttaa Controlin sisältävän kaikki tavallisen kolmannesta persoonasta kuvatun toiminta-ammuskelun ainekset, mutta sen ”kattava maailmanrakennus ja kaikkiviepä pahaenteisyys tekee siitä paljon enemmän”.

IGN:n videoarvostelussa peliä ylistetään jännittävästä taistelusta, mielenkiintoisista hahmoista ja vahvasta käsikirjoituksesta.

Peliä on moitittu muun muassa sekavasta kartasta, tahattoman epäluonnollisista kasvoanimaatioista, vihollistyyppien vähyydestä, liian lyhyestä tarinasta ja hetkellisestä nykimisestä PS4:llä.

Paljon pelissä

Windowsille, PS4:lle ja Xbox Onelle ilmestynyt Control laittaa pelaajan keskelle yliluonnollista toimistorakennusta, jossa vihollisia voi paiskoa jos jonkinlaisella kapistuksella. Sellaiseksi kelpaa vaikka trukki.

Metacritic-arvostelupalvelussa Control on saanut varsin positiivisen 81 pisteen keskiarvon 44 arvostelun jälkeen.

Arvosteluista ei kannata tehdä johtopäätöksiä pelin tulevasta myynnistä. Hyvät arviot eivät aina automaattisesti tarkoita, että pelistä tulee kaupallinen hitti. Remedyn edellinen julkaisu Quantum Break joutui juurikin tällaisen ilmiön uhriksi.

Alkuvuonna voitolliseksi yltänyt Remedy on satsannut Controliin kymmeniä miljoonia euroja. Yhtiö arvioi IS Digitodaylle huhtikuussa, että Control voi menestyä omassa segmentissään hyvinkin.

Pelin julkaisupäivänä tiistaina Remedyn osake nautti selvää hetkellistä nostetta, mutta putosi lopulta noin prosentin miinukselle Helsingin pörssissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?