Mies väittää keksineensä bitcoinin – oikeus määräsi nyt maksamaan 4 200 000 000 dollaria

Julkaistu:

Bitcoin
Bitcoinin keksijänä esittäytyvä mies sai tuntuvasti takkiinsa oikeudessa.
Omien sanojensa mukaan Bitcoin-kryptovaluutan keksinyt Craig Wright hävisi kuolinpesäkäräjillä Floridassa maanantaina, kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Wrightin katsottiin toimittaneen väärennettyjä asiakirjoja ja valehdelleen riidassa, jota hän kävi menehtyneen yhtiökumppaninsa kuolinpesän kanssa. Seurauksena tuomari määräsi puolet Wrightin vuonna 2013 louhimista bitcoineista kuuluviksi kuolinpesälle.

Kyse on yli 410 000 bitcoinista, joiden arvo oli keskiviikon kurssilla noin 4,2 miljardia dollaria, eli noin 3,8 miljardia euroa. Ei ole kuitenkaan selvää, pystyykö Wright toimittamaan kaikkia bitcoineja. Hän väittää, ettei edes tiedä niiden kaikkien sijaintipaikkaa.

Bitcoinin keksijän, niin kutsutun ”Satoshi Nakamoton”, todellista henkilöllisyyttä on arvuuteltu vuosikausia. Vuonna 2016 Craig Wright astui julkisuuteen ja väitti olevansa Nakamoto. Hän ei kuitenkaan koskaan esittänyt pitäviä todisteita väitteidensä tueksi.
Tuomari ei suostunut ottamaan kantaa kysymykseen virtuaalivaluutan keksijästä. Nähtäväksi jää myös, mikä on bitcoinien arvo, jos ja kun ne lopulta vaihtavat omistajaa. Wrightilla on yhä mahdollisuus taistella päätöstä vastaan. Mahdollisten myöhempien päätösten hetkellä bitcoinin arvo voi olla hurjasti erilainen – suuntaan tai toiseen.

Jos Wright lopulta siirtää 410 000 bitcoinia kuolinpesälle, sillä itselläänkin voi olla huomattava vaikutus bitcoinin arvoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt