Applelta todella erikoinen ohje: Älä laita luottokorttia lompakkoon

Julkaistu:

Apple
Applen ohje kaikuu luultavasti kuuroille korville ja voi jopa altistaa käyttäjän uusille uhkille.
Teknologiayhtiö Apple on julkaissut erikoiset ohjeet Apple Card -luottokorttinsa omistajille. Toistaiseksi vain Yhdysvalloissa tarjottu kortti voi Applen mukaan värjäytyä pysyvästi, jos sitä pitää nahkalompakossa tai farkkutaskussa.
Asiasta kirjoittaa muun muassa BBC. Ohje sulkee käytännössä pois suuren osan paikoista, joissa luottokortteja yleensä säilytetään. On helppo kuvitella tilanteita, joissa yhden kortin pitäminen muualla kuin tavallisessa säilytyspaikassa voi johtaa kortin katoamiseen.

Toisaalta Applen kortin pitäminen muista erillään voi olla eduksi, jos lompakko katoaa tai varastetaan. Värjäytyminen ei sinänsä ilmeisesti vaikuta kortin käytettävyyteen, vaan on ainoastaan visuaalinen haitta.

Ohjeet eivät kuitenkaan pääty tähän. Apple myös muun muassa kehottaa säilyttämään korttia pehmeistä materiaaleista tehdyissä lompakoissa, taskuissa tai laukuissa ja niin, että Apple Card ei ole kosketuksissa jonkun toisen maksukortin kanssa. Muuten Apple Card voi naarmuuntua.

Ohjeet ovat herättäneet hilpeyttä, ja Applen kustannuksella vitsaillaan Twitterissä. Kortin sopivaksi säilytyspaikaksi on ehdotettu esimerkiksi kengurun pussia.
Apple muistetaan muistakin erikoisista ohjeista, joiden noudattamisen kanssa on varmasti ollut epävarmuutta. Vuosia sitten yksi iPhone-malli ei toiminut oikein, kun sitä pideltiin tietyllä tavalla. Applen neuvo käyttäjille oli olla pitelemättä laitetta väärin.
On myös pohdiskeltu, josko Applen suunnitelmissa on tarjota pian lompakkoa, joka on suunniteltu herkän Apple Cardin ehdoilla ja hinnoiteltu Applelle tuttuun tyyliin?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt