Androidin Kuvat-sovellukseen tulee kiistelty ominaisuus aivan näillä hetkillä

Jatkossa Google tunnistaa puhelimen kuvissa olevan tekstin ja kasvot.

Android-käyttöjärjestelmän Google Kuvat -sovellus saa uudistuksen. Päivityksen myötä myös eurooppalaiskäyttäjille tulee kiistelty kasvontunnistusominaisuus, kertoo Engadget.

Kasvontunnistus on ollut käytössä Googlen kuvasovelluksessa joissakin maailmankolkissa jo vuodesta 2015. Eurooppaan sitä ei ole aiemmin tuotu täkäläisten tiukkojen yksityisyyslakien vuoksi. Suhtautuminen yritysten tekemään kasvontunnistukseen jakaa vahvasti mielipiteitä.

Ominaisuus toimii siten, että Google tunnistaa puhelimella olevista kuvista kasvot automaattisesti, ja luo kuvissa oleviin henkilöihin perustuvat kuvakansiot. Yhtiön mukaan sovellus osaa tunnistaa ihmisten lisäksi myös eläimiä. Englanniksi nimellä ”People Explore” tunnettu ominaisuus on kytkettävissä pois päältä.

Jatkossa sovellukseen on tulossa myös mahdollisuus merkitä kuviin ihmisiä käsin, kertoo Google Kuvien tuotejohtaja David Lieb Twitterissä.

9to5Google kertoo, että Kuvat-sovellus saa myös mahdollisuuden hakea kuvissa olevaa tekstiä sovelluksen sisäisellä hakutoiminnolla. Kun haluttu kuva löytyy, siinä oleva teksti on mahdollista kopioida leikepöydälle linssikuvaketta painamalla. Ominaisuudesta on hyötyä esimerkiksi reitittimien kylkeen liimattujen tai lapuilla lukevien monimutkaisten wifi-salasanojen syöttämisessä.

Päivityksen pitäisi tulla lähipäivinä Android-käyttäjille.

Microsoft otti vastaavan ominaisuuden käyttöön Windows 10:ssä käyttäjiltä lupaa kysymättä syksyllä 2017. Myöhemmässä päivityksessään yhtiö otti ominaisuuden pois päältä, ja käyttäjien oli käytävä se itse aktivoimassa, mikäli he halusivat käyttää sitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?