Huawei teki pelin selväksi Androidin suhteen: Vaihtaa pois vain pakon edessä

Julkaistu:

Huawei
Huawei ei pidä omaa käyttöjärjestelmäänsä käyttävää puhelinta todennäköisenä, mutta pitää ovea kuitenkin raollaan. Asiasta kertoo Cnet.
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Huawei kertoi suunnitelmistaan sen jälkeen, kun Yhdysvallat antoi sille 90 päivän lisäajan Googlen Android-käyttöjärjestelmän käyttämiseen puhelimissaan.
New Yorkissa keskiviikkona puhunut Huawein korkea johtaja Vincent Yang sanoi Cnetin mukaan, että Huaweilla ei ole aikomuksia julkaista sen omaa HarmonyOS-käyttöjärjestelmää käyttävää puhelinta tänä vuonna eikä yhtiö pidä sellaista puhelinta edes todennäköisenä.

– Haluamme säilyttää yhden standardin, yhden ekosysteemin, Yang sanoi tilaisuudessa.

HarmonyOS on Huawein B-suunnitelma tilanteessa, jossa siltä lakkaisi mahdollisuus käyttää Googlen Androidia. Tällainen tilanne saattaa koittaa marraskuun loppupuolella. HarmonyOS sinänsä on todellinen hanke ja Huawei on julkistanut sitä käyttävän television. Yang odottaa myös HarmonyOS:llä toimivaa älykelloa.

HarmonyOS olisi vailla Googlen palveluja, kuten karttoja tai Play-kauppaa. Tällaisen puhelimen myyminen olisi ainakin länsimaissa hyvin vaikeaa. Johtaja korostikin, että HarmonyOS:ään siirryttäisiin vain viimeisellä hetkellä, jos muuta vaihtoehtoa ei ole. Hän vihjasi epäsuorasti, että tuleva lippulaivapuhelin – ilmeisesti Huawei Mate 30 Pro – ajaisi Androidia.

Yhdysvaltojen uhkaama sulku ei kosketa Huawein tällä hetkellä myymiä tai kuluttajilla jo olevia puhelimia. Mahdolliset pakotteet vaikuttaisivat vasta yhtiön tuleviin tuotteisiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt