Maailman vanhin web-kamera on toiminut 25 vuotta – sammutetaan ensi viikolla

Julkaistu:

Web-kamerat
Opiskelijaprojektina käynnistynyt, sään ja kahvilan tilanteen tarkistamiseen tarkoitettu kamera lakkaa toimimasta kuun vaihteessa.
Tiettävästi maailman vanhin web-kamera toimii Yhdysvaltain San Franciscossa, ja se lakkaa toimimasta ensi viikolla, kertoo SFGate.

San Francisco FogCam on San Franciscon yliopistossa vuonna 1994 opiskelleen Jeff Schwartzin ja toverinsa kampukselle sijoittama nettikamera, joka oli tarkoitettu säätilan tarkistamiseen tietokoneen välityksellä.

Syy nettikameran sammumiselle 30.8. on siinä, ettei sille ole enää sijoituspaikkaa, eikä yliopisto ole erityisen innostunut näkemään vaivaa entisten opiskelijoidensa vanhan koodausprojektin tähden.

Aikaisemmin web-kameran sivuilla oli jopa oma chat-palvelu, joten sitä voi pitää yhtenä nykyisen sosiaalisen median esiasteista. Ajoittain se oli suunnattuna myös opiskelijakahvilaan, jolloin siitä pystyi tarkistamaan, onko seuraa tarjolla.

Nettikameran verkkosivu on vahva nostalgiatrippi 90-luvulle. Joka 20. sekunti päivittyvän kameran kuva on nykymittapuulla suttuinen ja pieni. Verkkosivu jatkaa kuitenkin elämäänsä, vaikka kameran suora kuva lakkaakin näkymästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt