Chromen suureen ongelmaan korjaus – ratkaisu tuli yllättävältä taholta

Julkaistu:

Sähkönkulutus on ollut perinteisesti yksi Chromen suurista ongelmista. Google on hyväksymässä selaimeen muutoksen, jota kilpailija Microsoft ehdotti.
Google on hyväksymässä Chromeen muutoksen, jota sen perinteinen kilpailija Microsoft ehdotti.

Google testaa äärisuositun Chrome-selaimensa esiversiossa uutta ominaisuutta. Se muuttaa videoiden toistotapaa niin, että kannettavan tietokoneen akkua säästetään entistä enemmän. Asiasta kertoo muun muassa ZDNet.

Kyse on ennen kaikkea tilanteista, joissa käyttäjä katsoo videota ja palaa sitten takaisin muutaman sekunnin verran. Nykyisin Chrome tallentaa netistä suoratoistettavan videon ensin tietokoneen levylle väliaikaiseen säilytykseen. Levyn jatkuva käyttö lisää virrankulutusta ja voi estää joitakin virransäästötoimintoja aktivoitumasta.

Uusi menetelmä jättää levyn rauhaan, sillä pienet kelaukset takaisinpäin voivat käyttää hyväkseen suoraan tietokoneen keskusmuistia. Näissä tilanteissa katselun pitäisi olla yhtä sujuvaa ja katkotonta kuin nykyisin.

Google on jo lisännyt ominaisuuden Chromen testiversioon. Toiminto löytyy selaimen kokeellisia asetuksia penkomalla nimellä Turn off caching of streaming media to disk. Toiminto tukee macOS:ää, Windowsia, Linuxia, Chrome OS:ää ja Androidia.

Koko idean takana on Microsoft, joka on tykännyt paukuttaa henkseleitään Edge-selaimensa Chromea pienemmästä virrankulutuksesta.
Syynä yhteistyöhön Googlen kanssa on se, että Microsoft vaihtoi Edge-selaimensa moottorin Chromiumiin, jota myös Chrome käyttää. Lisäykset tähän Chromium-nimiseen moottoriin ovat omiaan hyödyttämään kaikkia selaimia, jotka sitä käyttävät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt