Oletko aina ottanut kuvakaappauksen "väärin"? Yksi lisänäppäin säästää paljon vaivaa

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:ssä voi ottaa nopeasti ruutukaappauksen, joka myös tallentuu automaattisesti.
Kuinka moni meistä on turvautunut näppäimistön Print Screen -painikkeeseen ruutukaappauksen ottamiseksi? Sen painaminen vain ottaa ruudun leikepöydälle ja kuvan voi säilöä pysyvästi vasta jonkin kuvankäsittelyohjelman kautta.

Vaiva on ainakin allekirjoittaneelle tuttu. Muun muassa Cnet-verkkolehti kuitenkin kertoo, että näin ei tarvitse olla. Jos nimittäin käytät näppäinyhdistelmää Windows-painike + Print Screen, kuva ei vain tallennu leikepöydälle, vaan heti myös tietokoneen levylle.
Kuvan tallentumisesta ei IS Digitodayn kokeilussa tullut ruudulle mitään merkkiä tai ilmoitusta, vaikka Cnet väitti ruudun tummenevan hetkeksi. Onnistumisen voi varmistaa avaamalla Resurssienhallinnan (keltainen kansio Windowsin alapalkissa) ja suunnistamalla kansioon Kuvat > Näyttökuvat. Tällä tavalla tallennettujen kuvien pitäisi näkyä tässä kansiossa.

Windows 10:ssä on kyllä syvällisempiäkin tapoja ottaa ruutukaappauksia. Jos et esimerkiksi halua tallentaa koko ruutua, voi Kuvakaappaustyökalu tulla tarpeeseen.

Lue lisää: Tätä ei moni tiedä – Windows 10:een on piilotettu työkalu kuvakaappauksiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt