Päivityksestä painajainen: Uunituoreen Windowsin käyttäjät pulassa

Julkaistu:

Windows 10
Monet uusimman Windows 10:n käyttäjät joutuivat vaikeuksiin tietoturvapäivityksen kanssa. Asiasta kertoo Bleeping Computer.
Windows-päivitysten aiheuttamat ongelmat ovat valitettavan yleisiä ja näyttää siltä, että nyt on kehittynyt uusi sellainen. Bleeping Computerin mukaan moni Windows 10:n uuden 1903-version käyttäjä tappelee tiistaina ilmestyneen Microsoftin kuukausittaisen tietoturvapäivityksen kanssa.

1903, eli May 2019 Update, on viimeisin suurempi ominaisuuspäivitys Windows 10:een. Toukokuussa ilmestynyt päivitys ei ole vielä tavoittanut läheskään kaikkia käyttäjiä, mutta osa sen käyttäjistä ei ole saanut tiistaista tietoturvapakettia asennettua. Paketista käytetään nimeä KB4512508.

Käyttäjien mukaan asennus epäonnistuu ja johtaa virhekoodeihin kuten 0x800f0982 tai 0x800f081f. Tätä ennen Windows esittää päivityksen asentuneen 100-prosenttisesti. Virhekoodeja on vaikea tulkita, mutta niissäkin on logiikkansa.
Päivityksen esittämät virhekoodit voivat viitata muun muassa laitteisiin, joihin on asennettu joitakin aasialaisia kielipaketteja, puuttuviin käyttöoikeuksiin tai päivityksen yhden asennusvaiheen epäonnistumiseen. Microsoft ei ollut tämän uutisen tekohetkellä tunnustanut ongelmaa.

Windows 10:n version voi tarkistaa painamalla Windowsin aloitusnappia hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Järjestelmä. Selaa sivua hieman alaspäin. Versio ilmoitetaan neljällä numerolla Windowsin määritykset -otsakkeen alla. Ongelma vaikuttaa koskevan vain niitä, joilla lukee tässä valikossa 1903.

Jos sinulla on 1903, voi asennettujen päivitysten tarkasteleminen olla paikallaan. Se tapahtuu Windows Updatessa. Paina Windowsin vasemman alakulman suurennuslasia ja ala kirjoittaa Windows Update. Valitse esille tuleva valinta Windows Updaten asetukset. Siellä paina kohtaa Näytä päivityshistoria, jotta näet asennetut päivitykset. Jos siellä listataan KB4512508 ja kaikki toimii normaalisti, ei asia kosketa sinua.

Jos et näe KB4512508:aa asennettujen päivitysten joukossa, saatat haluta estää päivityksen toistaiseksi. Se vaatii Windowsin asetusten vähän syvällisempää sorkkimista, eikä sitä voi tietoturvasyistä varsinaisesti suositella.

Jos sinulla on joku toinen Windows 10:n versio, etkä näe KB4512508:aa missään, älä huolestu. Päivitys ilmestyi tällä nimellä vain 1903:lle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt