Ihmeakku täyteen puolessa tunnissa: Samsung haluaa pian puhelimiin

Julkaistu:

Akut
Samsung saattaa esitellä ensi vuonna puhelimen, jossa on aivan uudentyyppinen akku.
Korealainen Samsung tahtoo esitellä ensi vuonna tai viimeistään 2021 puhelimen, jossa on perinteisen litiumioniakun sijaan grafeenista tehty akku. Asiasta kertoi muun muassa Cnet, joka lainasi matkapuhelinalan yleensä luotettavaa tietovuotajaa Evan Blassia.

– Samsung toivoo saavansa tarjolle ainakin yhden puhelimen joko ensi vuonna tai 2021, tietämäni mukaan, jossa on grafeeniakku. Pystyy latautumaan täyteen alle puolessa tunnissa. Heidän pitää vielä parantaa kapasiteettia kuluja alentaen, Blass selitti Twitterissä.

Grafeenia on viime vuosina hehkutettu monella teknologian saralla esimerkiksi Star Wars -näyttöjen toteuttajana tai ilmaston lämpenemisen vastakeinona.

Lue lisää:
Uutiset eri akkukeksinnöistä noudattavat usein samaa kaavaa. Tutkijat kertovat mahtavista parannuksista nykyisiin akkuihin verrattuna, mutta keksintöjä povataan usein kauppoihin vasta 5–10 vuoden päästä. Joskus keksinnöistä ei sitten kuulla enempää.

Myös Samsungin tapauksessa kannattaa pitää kieli keskellä suuta. Yhtiö povasi taittuvalla näytöllä varustettuja puhelimia myyntiin vuonna 2016, mutta niitä ei ole toistaiseksi ilmestynyt.
Samsung on ihan kohta julkaisemassa ensimmäisen taittuvalla näytöllä varustetun puhelimensa, Galaxy Foldin. Sen julkaisua siirrettiin keväällä vakavien laatuongelmien vuoksi.
Samsungilla saattaa olla oma lehmä ojassa litiumioniakuista eroon pääsemiseksi. Tuoreessa muistissa on yhä onneton Galaxy Note 7 -huippupuhelin, joka hämmästytti ennen kaikkea halukkuudellaan syttyä tuleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt