Nimi julki – Puhelimistaan tunnettu OnePlus loikkaa täysin uuteen tuoteryhmään

Julkaistu:

Televisiot
OnePlus alkaa myydä televisioita, mutta moni kysymys on vailla vastausta.
Kiinalainen puhelinvalmistaja OnePlus kokeilee onneaan huomattavasti isompien ruutujen parissa. Yhtiö kertoi tuovansa markkinoille älytelevision nimeltä OnePlus TV.

Asiasta uutisoivat muun muassa TheNextWeb ja Android Central. Ensimmäisen mukaan OnePlus sanoi television tulevan myyntiin jossain vaiheessa syyskuuta. Jälkimmäisen mukaan tieto ensi kuun julkaisusta on vahvistamaton.

Keskustelufooruminsa viestissä OnePlus keskittyi lähinnä kehumaan puhelimen logoa ja selittämään sen sekä television nimen syntyperiä. Yhtiön mukaan television suunnittelun lähtökohtana on ollut rasitteeton käyttökokemus.

Television teknisistä yksityiskohdista ei annettu tietoa. XDA Developersin lainaamien vahvistamattomien huhujen mukaan kyseessä olisi Androidia ajava led-televisio, josta saatetaan nähdä 43, 55, 65 ja 75 tuuman mallit.
OnePlus TV:tä odotetaan ensiksi Kiinan ja Intian markkinoille. Sen tuomisesta Suomeen ei ole tietoa. Myös hintaa voidaan toistaiseksi vain arvailla.

OnePlusin päätös noudattaa älypuhelinvalmistajien keskuudessa yleistynyttä trendiä. Aikaisemmin älytelevisioihin on laajentanut esimerkiksi toinen kiinalainen puhelinvalmistaja Xiaomi.

Suomessa erityisen suosittu Huawei, tai tarkalleen ottaen sen alabrändi Honor, julkisti ensimmäisen televisionsa viime viikolla. Vision-niminen älytelevisio käyttää Huawein Harmony OS -käyttöjärjestelmää.

Myös korealainen Samsung on pitkään tarjonnut televisioita – jo jopa 1960- ja 70-lukujen taitteesta lukien. Siis kauan ennen matkapuhelimia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt