Windowsissa piilee helppo tehokäyttäjän työkalu

Julkaistu:

Windows 10
Windows 10:ssä voi luoda useita työpöytiä eri tarkoituksiin. Niiden välillä voi liikkua helposti. Mukaan mahtuu myös yksi valtava miinus.
Windows 10:stä on helppo tehdä avonaisten ohjelmien sillisalaatti, missä päällä on sekaisin työtä ja viihdettä. Tässä tilanteessa sinua ilahduttaa käyttöjärjestelmässä oleva toiminto ylimääräisten työpöytien lisäämiseksi.

Keinosta kertoo esimerkiksi PC Magazine. Paina Windowsin alapalkin vasemmassa reunassa ja suurennuslasin vieressä olevaa Tehtävänäkymää. Sen kuvake muistuttaa kameran filmiä. Painaminen kokoaa sillä hetkellä auki olevat sovelluksesi isoiksi kuvakkeiksi, joita voi raahata hiiren ykköspainiketta pohjassa pitämällä ylös kohtaan Uusi työpöytä.

Tällä tavalla tulet luoneeksi uuden työpöydän, jossa on heti auki haluamasi sovellukset. Voit myös yksinkertaisesti painaa Tehtävänäkymässä mainittua Uusi työpöytä -nappia ja luoda puhtaan työpöydän, johon voit alkaa kasata sovelluksia.

Työpöytien välillä voi vaihdella joko Tehtävänäkymän kautta tai sitten näppäinyhdistelmällä Windows-painike+Ctrl+vasen/oikea nuoli. Turhat työpöydät voi poistaa Tehtävänäkymässä viemällä hiiren osoittimen työpöydän kuvakkeen päälle ja sitten painamalla kuvakkeen ylle ilmestynyttä X:ää.

Harmillisesti toiminnosta ei löytynyt mahdollisuutta työpöytien nimeämiseksi uudelleen. Se olisi helpottanut niiden valintaa tilanteessa, jossa työpöytiä on luotu useita erilaisia esimerkiksi työntekoa, pelaamista, sosiaalista mediaa ja perhettä varten. Windows sentään esittää työpöydän sisällön ennen klikkaamista, kun hiiren osoittimen vie pöydän kuvakkeen päälle.

Toiminnossa on kuitenkin vieläkin vakavampi puute. Jos tietokoneen sammuttaa tai käynnistää uudelleen, kaikki lisätyt työpöydät tyhjentyvät ohjelmista. Sama tapahtuu, jos Windowsissa kirjautuu ulos ja sitten takaisin sisään.

Huomaa myös, että virtuaalinen työpöytä ei vaikuta Windowsin aloitusnäytöllä oleviin ohjelmien pikakuvakkeisiin. Jos poistat pikakuvakkeen yhdeltä työpöydältä, se poistuu samalla myös kaikilta muilta työpöydiltä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt