Viesti vaikka 50 vuoden päähän – tämä onnistuu Gmailissa

Julkaistu:

Digivinkit
Gmailissa voi ajastaa viestejä kahdesta minuutista aina melkein 50 vuoteen.
Googlen Gmail-sähköpostipalvelu teki allekirjoittaneelle yllättävän ehdotuksen muutama viikko sitten. Palvelu ehdotti ajastamaan viestin sen sijaan, että sen olisi lähettänyt heti.

Toiminnosta saatiin vihiä keväällä ja toden totta, jossain vaiheessa se on ilmestynyt Gmailiin laajasti käytettäväksi.
Jos käytät Gmailia tietokoneella, löydät ajastusnapin viestin kirjoitusnäkymässä vasemman alakulman Lähetä-napin vierestä. Paina alaspäin osoittavaa nuolenpäätä, ja valitse Ajoita lähetys.

Gmailin Android-sovelluksessa paina kirjoitusnäkymässä oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja sitten Aikatauluta lähetys. IPhonessa paina kirjoitusnäkymässä oikean yläkulman kolmea vaakapistettä ja sitten Ajoita lähetys.

Nopeat vaihtoehdot ovat huomisaamu, huominen iltapäivä tai maanantaiaamu. Voit myös valita tarkan päivämäärän ja kellonajan painamalla Valitse päivä ja aika. Vähimmillään voit ajastaa viestin 2 minuutin päähän ja enimmillään noin 2 viikkoa vaille 50 vuoden päähän.

Gmailista voi siis tavallaan tehdä aikakoneen kirjoittamalla vaikkapa itselleen viestin aina puolen vuosisadan päähän – olettaen, että Gmail, tai edes vastaanottaja ovat yhä olemassa vuonna 2069.

Ajoitettuja viestejä voi olla enintään sata. Voit muuttaa ajastetun viestin lähetysaikaa tai peruuttaa viestin kokonaan. Tietokoneella ajastetut viestit näkyvät vasemman laidan postilaatikoiden joukossa kohdassa Ajoitettu. Valitse viesti ja paina Peruuta lähetys. Tämä palauttaa viestin luonnokseksi, jonka ajastukseen voi tehdä muutoksia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt