Vahinkovuoto paljasti: Microsoft hautoo isoa muutosta Windowsiin

Julkaistu:

Windows 10
Uusi aloitusvalikko vuoti ennen aikojaan, mutta mihin Windowsin versioon se on tulossa?
Microsoft testaa jatkuvasti uusia ominaisuuksia Windows-käyttöjärjestelmäänsä. Näitä ominaisuuksia pääsevät näkemään varhain ne, jotka ovat mukana Windowsin testiohjelmassa. Windows Centralin mukaan tällä kertaa tapahtui vahinko.

Microsoft laittoi testaajien saataville version Windows 10:stä, jota ei ollut tarkoitettu muiden nähtäväksi. Tässä versiossa vasemmasta alakulmasta avautuva aloitusvalikko on uusittu radikaalisti, myös Trusted Reviews kertoo.

Windows Central kävi uutta aloitusvalikkoa läpi videossaan. Testiversiossa aloitusvalikko ei enää koostu live tiles -ruuduista, jollaiset ovat tuttuja nykyisestä Windows 10:stä. Ruutujen tilalle ovat tulleet perinteiset ohjelmakuvakkeet.

Toistaiseksi ei ole selvää, aikooko Microsoft tuoda tämän uudistuksen Windows 10:een. Kyseinen aloitusvalikko on ilmeisesti tarkoitettu Windowsin tulevaan kevytversioon, josta on käytetty nimeä Windows Lite. Valikon testaaminen Windows 10:ssä voi kuitenkin vihjata Microsoftin aikeista tuoda se laajemmin saataville.
Ei ole tiedossa, korvaako aloitusvalikko vanhan tyystin, vai annetaanko käyttäjille valta vaihdella uuden ja vanhan valikon välillä. Vuodetussa Windows-versiossa vaihtaminen on mahdollista.

Valikon nykyisestä ulkoasusta ei myöskään voi vetää juuri johtopäätöksiä sen mahdollisesta lopullisesta ilmeestä. On myös mahdollista, että kokeilu aloitusvalikon kanssa jää juurikin vain kokeiluksi.

Yksi Microsoftin jo avoimesti Windows 10:ssä testaamista ominaisuuksista korvaa perinteiset salasanat Windows Hello -tunnistuksella, joka tarkoittaa esimerkiksi pin-koodia, sormenjälkeä tai kasvontunnistusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt