Ruuhka Ed Sheeranin keikalle jumitti HSL:n lippusovelluksen – näin vältät ongelmat tänään

HSL:n puhelinsovellus ei eilen iltapäivällä pystynyt välittämään lippuja kaikille ostajille. Syyksi epäillään Ed Sheeranin konsertin aiheuttamaa kysyntäpiikkiä.

24.7.2019 11:28

Helsingin seudun liikenteen (HSL) puhelinsovelluksessa oli eilen tiistaina iltapäivästä alkaen lipunmyynnin estänyt toimintahäiriö, ja osa maksetuista lipuista jäi toimittamatta.

– HSL-sovelluksen lippujärjestelmän palvelimelle tuli ylimääräistä kuormaa noin kello 15 alkaen ja tästä johtuen järjestelmä oli hetken aikaa toimimatta, kertoo Joona Packalén HSL:n viestinnästä.

Osasyynä lipunmyynnin eilisiin ongelmiin saattoivat olla Ed Sheeranin konsertti ja sen sijoittuminen Malmin lentokentälle.

– Se on hyvin todennäköistä, Packalén arvioi.

– Tämä on uusi tapahtumapaikka, missä ihmiset eivät niin usein liiku, joten myös reittihaut ovat kuormittaneet järjestelmiä.

Packalén pahoittelee eilisiä ongelmia.

– Tarkoitus on käydä tämän päivän aikana läpi järjestelmiä ja lisätä kapasiteettia, koska on aika tavalla mahdollista, että vastaava kysyntäpiikki toistuu, Packalén sanoo.

Matkalipun saa varmemmin muualta

Tänään Malmille odotetaan jopa eilistä enemmän yleisöä. Eilisessä konsertissa oli noin 48 000 katsojaa, ja tämäniltaisen konsertin kaikki 60 000 lippua on myyty. Packalénilla on matkalippuja ostaville muutama vinkki.

– Muut lipunmyyntikanavat toimivat tavalliseen tapaan. On mahdollista ostaa ennakkolippuja palvelupisteistä kuten R-kioskeista. Kuljettajat ovat busseissa myyneet lippuja ja näyttöliput ovat toimineet normaalisti, eli niissä tätä häiriötä ei ole ollut, hän sanoo.

Packalénilla ei ole tarkkaa tietoa toimittamatta jääneiden mobiilisovelluksella hankittujen lippujen määrästä. Hänen mukaansa maksetut, mutta toimittamatta jääneet mobiililiput hyvitetään ostajien tileille automaattisesti mahdollisesti jo tämän päivän aikana.

Häiriö on koskenut myös kausilipun käyttäjiä, joiden HSL-sovellukseen ei päivittynyt voimassa olevaa lippua häiriön aikana. Tilalle ostetusta kertalipusta on mahdollista saada hyvitys HSL:n palvelupisteestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?