Huaweilla taas selityksen paikka: Epäillään luvattomista toimista Pohjois-Koreassa

Julkaistu:

Huawei
Huawei on saattanut osallistua matkapuhelinverkkojen rakentamiseen Pohjois-Koreassa, The Washington Post kertoo.
Kiinalainen teknologiayhtiö Huawei on saattanut auttaa salassa rakentamaan 3g-verkkoa Pohjois-Koreaan, kertovat yhtiön entisen työntekijän The Washington Postille vuotamat asiakirjat. Huawei tiettävästi työskenteli Panda-nimisen yrityksen kanssa useissa hankkeissa alueella kahden vuoden ajan.

Asiakirjoista on vaikea päätellä Huawein tarkkaa osallisuutta. Ne kuitenkin herättävät kysymyksen, onko Huawei rikkonut Yhdysvaltain vientirajoituksia toimittamalla teknologiaa maahan, joka on ydinaseohjelmansa vuoksi vahvojen pakotteiden alla.

Huawei sanoi lehdelle, että sillä ei ole mitään liiketoimintaa Pohjois-Koreassa. Yhtiö sanoo noudattavansa kaikkia vientirajoituksia ja pakotteita. Asiakirjojen aitoutta yhtiö ei kommentoinut.

Huawei on ollut varsinkin Yhdysvaltain hampaissa vakoilupelkojen takia, ja elokuulle aiottu kielto uhkasi arviolta jopa yhtiön puhelintuotantoa. Lähestyvää kieltoa on kuitenkin sittemmin lievennetty.
Yhdysvallat on ollut erittäin kärkäs pitämään Huawein ulkopuolella seuraavan sukupolven 5g-matkapuhelinverkkojen rakennustöistä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt