Supersuosittu FaceApp joutui uusiin vaikeuksiin – Senaattori: ”Riski miljoonille kansalaisille”

Julkaistu:

FaceApp
Venäläinen FaceApp sai kimppuunsa yhdysvaltalaisen senaattorin ja kenties kohta valtiovallankin.
Erittäin suosittu naamanmuokkaussovellus FaceApp herätti tällä viikolla suurta huolta käyttöehdoillaan, joissa varataan mittavat oikeudet käyttäjän valokuvien jatkokäyttöön.
FaceAppia hiostaa nyt myös yhdysvaltalainen demokraattisenaattori Chuck Schumer, muun muassa Cnet kertoo. Senaattori julkaisi Twitterissä avoimen kirjeen, jossa hän pyytää sekä liittovaltion poliisia FBI:tä että Yhdysvaltain kuluttajansuoja- ja kilpailuviranomaista FTC:tä puuttumaan peliin.

– Kirjoitan tänään tuodakseni esiin huoleni FaceAppista, Pietarissa Venäjällä päämajaansa pitävästä mobiilisovelluksesta, joka voi aiheuttaa riskejä kansalliselle turvallisuudelle ja miljoonien amerikkalaisten tietosuojalle, Schumer aloittaa.
Schumeria huolettaa etenkin FaceAppin sijainti Venäjällä, mikä saattaa kertoa enemmän tämänhetkisestä maailmantilanteesta kuin FaceAppin todellisesta vaarasta Yhdysvaltain kansalliselle turvallisuudelle. Hän haluaa FBI:n selvittävän, voiko sovellukselle annettuja tietoja päätyä Venäjän hallitukselle.

FaceApp on vastannut kritiikkiin. Kehittäjän mukaan valokuvia ladataan sen palvelimille vain tarvittaessa, suurin osa ladatuista kuvista tuhotaan 48 tunnin sisällä, eikä käyttäjätietoja missään vaiheessa siirretä Venäjälle. Kehittäjän vastaus ei kuitenkaan ole tyynnyttänyt kaikkia huolia.
Senaattorin lisäksi FaceAppista on varoittanut myös Yhdysvaltain Democratic National Committee (DNC), joka kehottaa vuoden 2020 presidentinvaalikampanjoita pysymään sovelluksesta loitolla. DNC muistetaan vuoden 2016 tietomurrosta osana Yhdysvaltain silloisten presidentinvaalien häirintää. Murrosta on syytetty Venäjää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt