Ole tarkkana, kun ostat Amazonista: Väärien arvostelujen vyöry vaanii kulman takana

Julkaistu:

Amazon
Huijarit ovat jo aktiivisina Amazonissa väärine arvosteluineen ja pahempaa on luvassa, Mashable ennakoi.
Yhdysvaltalainen verkkokauppajätti Amazon varautuu suureen Amazon Prime Day -aleensa, joka kestää ensi maanantain ja tiistain. Siihen ovat varautuneet myös väärien arvostelujen tehtailijat, arvioi tilannetta seuraava Fakespot Mashablen mukaan.

Väärät arvostelut yleensä lisääntyvät Prime Dayn tienoilla, eikä tästä vuodesta odoteta poikkeusta. Tilannetta pahentaa se, että Fakespot arvioi väärien arvostelujen kattaneen jo kesäkuussa 34 prosenttia Amazonin arvosteluista tehden jo lähtötilanteesta kurjan. Tarkkana saa olla etenkin matkapuhelimien ja varsinkin bluetooth-kuulokkeiden kanssa.
Väärillä arvosteluilla yritetään maanitella ostajia, jotka etsivät vaihtoehtoja Prime-päivän tuotteille. Näin huijarit saavat enemmän näkyvyyttä verkkokaupassa.

Maksullinen Amazon Prime -palvelu ei ole tarjolla Suomessa, mutta verkkokaupasta ostetaan silti paljon tavaraa tänne. Siksi myös suomalaisten käyttäjien kannattaa olla erityisen tarkkana, vaikka Prime Dayhyn ei olisi pääsyä.

Fakespot tarjoaa työkalua väärien arvostelujen tunnistamiseksi ja se vaikutti verrattain pätevältä IS Digitodayn taannoisessa testissä.
Voit myös itse tunnistaa vääriä arvosteluja esimerkiksi tarkkailemalla arvostelujen julkaisuaikaa, kielioppia ja arvostelijoiden tekijöitä. Perehdy arvosteluihin myös pelkkiä tähtiä syvällisemmin.
Amazon on pyrkinyt poistamaan vääriä arvosteluja itsekin, mutta Fakespotin arvion perusteella työtä on vielä paljon jäljellä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt