Windows 10:een uusi toiminto – salasanojen loppu on lähellä

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft testaa uutta kirjautumistoimintoa Windows 10:n testikäyttäjillä.
Microsoft ei pidä salasanoista. Yhtiö on pyrkinyt niistä eroon määrätietoisesti Windows 10:ssä ja tästä saatiin nyt uusi todiste, esimerkiksi ZDNet kertoo.

Microsoftin blogin mukaan rajoitettu joukko Windows 10:n testaajia on saanut uuden kirjautumistoiminnon, jonka nimi englanniksi on Make your device passwordless. Asetus tarkoittaa, että kaikki kyseisellä laitteella olevat Microsoft-tilit muutetaan salasanattomiksi.

Perinteisen salasanan sijaan kirjautumisessa käytetään tämän jälkeen Windows Hellon tarjoamia vaihtoehtoja, eli kasvontunnistusta, sormenjälkeä, pin-koodia tai fyysistä turva-avainta.

Windows 10:ssä on sinänsä jo entuudestaan mahdollista luopua salasanan käyttämisestä juurikin kyseisen Windows Hello -tunnistuksen avulla.
Uutta toimintoa testataan Windows 10:n seuraavan suuren ominaisuuspäivityksen esiversiossa. Ominaisuuspäivityksestä käytetään nimeä 20H1, koska se on ilmestymässä ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Testi ei kosketa vielä tavallisia käyttäjiä.

Microsoft suhtautuu perinteisiin salasanoihin suurella varauksella, koska niissä on useita tietoturvaongelmia. Yhtiön mukaan salasanoja ei edes pitäisi vaihtaa säännöllisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt