Chrome saa napin tärkeään paikkaan – iso merkitys monella verkkosivulla

Chrome-selaimessa testattava toiminto ei vielä toimi kunnolla.

Chromen testiversiossa jo käytössä oleva videonappi ilmestyy osoitepalkin oikealle puolelle. Kuvakaappaus selaimen betaversiosta.

8.7.2019 15:32

Googlen Chrome-selaimeen on tekeillä uusi nappi, joka löytyy jo selaimen testiversiosta. Chromen työkaluriviin oikeaan yläkulmaan saa jo nyt testiversion asetuksia virittämällä toistonapin kuvakkeen. Teoriassa se mahdollistaa muualla selaimessa toistettavan videon tai äänen nopean keskeyttämisen, ZDNet kertoo.

Napin painaminen esittää pienen esikatseluruudun toistettavasta sisällöstä yhdessä tauko- ja kelausnappien kanssa. IS Digitodayn testin perusteella toiminnossa riittää kuitenkin vielä tekemistä. Ihan ensiksi koko toiminto on toistaiseksi käyttökelvoton. Työkalurivin napin painaminen jo ennen videon pysäyttämistä johtaa selaimen kaatumiseen, vaikka aukeavaa ikkunaa yrittäisi vain sulkea.

Videon pysäyttäminen ja jatkaminen taukonapista toimi samoin kuin kelaus eteen- ja taaksepäin, mutta selain jälleen kaatui heti perään, kun sen käyttöä yritti jatkaa. ZDNetin havainnot tukevat käsitystä toiminnon epävakaudesta.

Kaatuilu on normaalia toiminnon ollessa vielä raakile. Toiminto ei myöskään näytä ymmärtävän tilanteita, joissa käynnissä on useampi video tai äänilähde yhtäaikaa. Napin takaa pääsi keskeyttämään vain yhden niistä.

On kuitenkin nähtävissä, että tulevaisuudessa toiminto on omiaan helpottamaan häiritsevän multimedian vaientamista, joka tällä hetkellä pitää tehdä klikkaamalla multimediaa toistavaa välilehteä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Mykistä sivusto.

On myös eri asia pysäyttää toisto kokonaan sen pelkän vaientamisen sijasta. Esimerkiksi kannettavan tietokoneen käyttäjä voisi hyötyä paremmasta akkukestosta, kun taas hitaan nettiyhteyden varassa oleva nauttisi sujuvammasta surffailusta.

Nappi on tulossa ainakin Chromen Windows-, Mac- ja Linux-versioihin, mutta aikataulua ei ole annettu. Edelleen on myös mahdollista, että koko toiminto jää tulematta suurelle yleisölle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?