Bill Gates avasi suunsa Steve Jobsista – ”Hänen taikansa eivät tepsineet minuun”

Julkaistu:

Bill Gates
Bill Gates ylisti edesmenneen Steve Jobsin velhon kykyjä.
Microsoftin perustaja ja maailman rikkaimpiin miehiin kuuluva Bill Gates on kommentoinut edesmennyttä kilpailijaansa, Applen perustajaa ja toimitusjohtajaa Steve Jobsia. Bloomberg kertoo CNN:llä puhuneen Gatesin ylistäneen velhomaisen Jobsin kykyä ”ottaa haltuun matkalla kuolemaan ollut yritys [Apple] ja tehdä siitä maailman arvokkain.

– Olin itse ikään kuin vähäisemmän velhon asemassa. Hän heitteli loitsujaan saaden ihmiset pauloihinsa. Mutta koska olin velho itsekin, hänen taikansa eivät tepsineet minuun, Gates luonnehti.

Gatesin mukaan Jobs oli omaa luokkaansa tunnistamaan hyvän designin sekä löytämään kyvykkäitä ihmisiä ja motivoimaan nämä.

Esimerkkinä Jobsin kyvystä onnistua epäonnistuessaankin Gates mainitsi Jobsin perustaman ja nurin menneen NeXT-tietokoneyrityksen. Myöhemmin Apple kuitenkin osti yhtiön, ja Jobs palasi Applen johtoon yrityskaupan kautta.

Gatesin ja Jobsin suhde oli monimutkainen. Gates luonnehti aikoinaan Jobsia vähemmän mairittelevalla asshole-ilmauksella ja käytti tästä muun muassa ilmausta ”erikoisella tavalla viallinen ihmisolento”.

Jobs puolestaan luonnehti Gatesia aikoinaan mielikuvituksettomaksi, ideavarkaaksi sekä bisnesvoittoja yli kaiken arvostavaksi.
Miehet olivat samaan aikaan tiukkoja kilpailijoita, mutta tekivät myös jonkin verran yhteistyötä. He myös arvostivat toistensa bisnestaitoja.

Molemmat yhtiöt ovat menestyneet erinomaisesti. Kirjoitushetkellä Microsoft on Nasdaqin mukaan maailman arvokkain yritys 1050 miljardin dollarin markkina-arvolla, Apple puolestaan kolmanneksi arvokkain. Näiden välissä on Amazon.

Steve Jobs kuoli haimasyöpään lokakuussa 2011. Eläkkeelle vetäytynyt Bill Gates tekee hyväntekeväisyyttä kolmannen maailman maissa säätiönsä kautta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt