Pariskunta sijoitti kymmeniä tuhansia, mies jätti työnsä – Whatsapp-viesti paljasti karun totuuden

Australialainen pariskunta menetti valtavan summan rahaa bitcoin-huijareille, ABC News kertoo.

7.7.2019 7:00

Bitcoin on maailman suosituin kryptovaluutta, eli tietokoneiden laskentateholla louhittava virtuaalinen maksuväline. Sen arvo on noussut taivaisiin ja monet ovat sillä rikastuneet. Monet ovat myös menettäneet omaisuuksia langettuaan erilaisiin bitcoin-huijauksiin.

Uusimmat huijatut ovat australialainen pariskunta, jonka kohtalosta kertoo ABC News. Pariskunta ja heidän yksi perheenjäsenensä sijoittivat kaikkiaan 43 000 Australian dollaria, eli noin 27 000 euroa Coinexx.org-nimiseen palveluun, joka väitti hallinnoivansa asiakkaidensa sijoituksia.

Kuukausikaupalla jatkunut toiminta vaikutti uskottavalta, koska pariskunta jopa sai ensin voittoja sijoituksilleen. Lopulta kuitenkin rahahana hyytyi, eikä pariskunnalla yhtäkkiä ollut enää pääsyä rahoihinsa. Heidän kyselyihinsä tuli lopulta kylmä ja tyhjentävä vastaus suoraan huijareilta.

– Säästän teidät stressiltä, koska olette jo kokeneet kovia. Coinexx on huijaus. Kaikkien mukana olevien tilanne on sama. Älkää yrittäkö saada rahojanne takaisin. Keskittykää vaan hankkimaan rahaa huolehtiaksenne perheestänne, huijarien WhatsApp-viesti kuului.

Tässä vaiheessa pariskunnan toimeentulo oli jo Coinexxin varassa miehen jätettyä työpaikkansa. Nyt he yrittävät rakentaa perheensä elämää uudestaan.

Myös suomalaisten on syytä olla varuillaan. Coinexxin verkkosivut olivat yhä pystyssä loppuviikosta. Eikä tämä ole ainoa huijaus. Toukokuussa kerroimme lahtelaismiehestä, joka menetti toisessa bitcoin-vedätyksessä 47 500 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?