Elisalla laaja häiriö – 100 yrityksen yhteyksissä vikaa

Julkaistu:

Häiriöt
Epäonnistunut palomuuripäivitys on häirinnyt Elisan yritysasiakkaiden verkkojen toimintaa.
Teleoperaattori Elisalla on laaja yritysasiakkaita koskeva häiriö. Eilisestä aamusta asti noin 100 Elisan yritysasiakasta on ollut ilman yhteyksiä kokonaan tai osittain.

Elisan palvelutuotannon johtaja Markus Kinnunen vahvistaa ongelman alkaneen eilen ja uusiutuneen tänä aamuna.

– Vikaa koetettiin korjata palomuurin ohjelmistoversion päivityksellä eilen, mutta se ei auttanut vaan vika uusiutui tänä aamuna uudelleen. Toistaiseksi palvelut on saatu palautettua toimintaan klo 13.20 verkon konfiguraatiomuutoksilla. Jatkamme juurisyyn selvittämistä, Kinnunen kertoo.

Elisan yritysasiakkaiden liikenne kulkee häiriöistä kärsivän järjestelmän kautta. Kinnusen mukaan mikään ei viittaa ulkopuoliseen häiriötekijään.

Kinnusen mukaan ongelma koskee keskisuuria ja sitä pienempiä yrityksiä. Operaattori on saanut yhteydenottoja jotakuinkin kaikilta asiakkailta, joita ongelma koskee. Kinnusen mukaan ongelmat näkyvät eri yrityksissä eri tavoin, moni asiakkaista ei esimerkiksi pääse käsiksi sovelluksiinsa.

Ongelmia voi yrittää kiertää eri tavoin, esimerkiksi mobiiliyhteydet järjestelmiin saattavat toimia kiinteiden yhteyksien sijaan. Kinnusen mukaan ratkaisut ovat pitkälti yrityskohtaisia.

IS Digitodayhyn yhteydessä ollut Elisan asiakas kertoi, että yrityksen sähköpostit eivät kulje, eikä firmasta käsin pääse käsiksi omiin järjestelmiin, vaikka ne toimivat normaalisti asiakkaille päin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt