HS: Tuusulalainen maanviljelijä ajeli traktorilla peltoonsa protestin, joka ikuistui Googlen karttoihin

rac

Julkaistu:

Google Maps
Tuusulalainen maanviljelijä ei arvannut mielenilmauksensa päätyvän äärisuosittuun karttapalveluun, Helsingin Sanomat kertoo.
Tuusulan Paijalan kylään Google Maps -karttapalvelusta käsin katselevat saattavat hämmästyä, sillä yhdellä pellolla komeilevat sanat "food sovereignty now!", eli ruokaomavaraisuus nyt!

Helsingin Sanomat haastatteli mielenilmauksen tehnyttä Lassilan Tilan maanviljelijää Jukka Lassilaa. Hän kertoo, että noin neljä vuotta sitten tehty protesti päätyi Mapsiin vahingossa.

– Ei ollut ajatusta, että se jää pitkäksi aikaa elämään. Siitä otettiin silloin dronella kuvia, ja ajateltiin, että osasta ylilentävistä lentokoneista sen voi nähdä, Lassila muistelee HS:lle.

Protesti oli suunnattu EU-tarkastajille ja maatalouspolitiikkaa vastaan. Lassila kavereineen kirjoitti sanat pellolle traktorilla. Kirjaimia ei ole sen jälkeen ylläpidetty.

Jos näet kuvan ylösalaisena, voit kääntää näkymää oikeassa alareunassa olevalla kompassilla tai painamalla alas näppäimistön Ctrl-painikkeen ja samalla vetäen näkymää hiiren ykköspainikkeella. Muista myös tarvittaessa klikata satelliittikuvasto päälle karttanäkymän vasemmasta alakulmasta.

Jonain päivänä mielenilmaus kadonnee myös Google Mapsista, kun karttakuvastoa tulevaisuudessa päivitetään. Joissakin paikoissa Suomea karttakuvasto on jo viime vuodelta.

Suomalaiset pellot ovat ällistyttäneet Mapsissa ennenkin. Vuonna 2017 ihmeteltiin aina ulkomaita myöten Suomussalmella sijaitsevaa peltoa, jolla seisoo noin tuhat puurunkoista ihmishahmoa.
Ulkomailla peltoja on käytetty jopa naapuririidan aseena.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt