Legendaarinen viihdevimpain täytti 40 vuotta – muutti musiikin kuuntelun täysin

rac

Julkaistu:

Sony Walkman
Sony Walkman -kasettisoitin täyttää 40 vuotta. Miljoonien rakastama laite ei kuitenkaan ollut riidaton.
Yllä olevalla videolla esitellään Walkmanit IS Digitodayn Digiyesterday-juttusarjassa. Näet muut videot täältä.

Yksi kaikkien kuuluisimmista kuluttajaelektroniikkatuotteista, Sony Walkman -kasettisoitin, täyttää tänään 1. heinäkuuta 40 vuotta. Asiasta kertoo muun muassa Business Insider.

Englannin kielessä Walkmanista muodostui synonyymi kannettavalle kasettisoittimelle. Suomen kieleen syntyi sen sijaan uusi sana, korvalappustereot.

Walkman ilmestyi heinäkuun ensimmäisenä päivänä 1979, mutta ei ollut välitön menestys. Sonyn työntekijät jopa jalkautuivat kaduille Japanissa ja pyysivät ihmisiä kokeilemaan soitinta. Se nosti laitteen suosiota.

Tuolloin 150 dollaria maksanut laite oli ensimmäinen kannettava kasettisoitin ja lopulta se aiheutti vallankumouksen myyden yli 400 miljoonaa kappaletta. Yksi mies ei kuitenkaan laitetta rakastanut. Alkujaan saksalainen keksijä Andreas Pavel syytti Sonya ideansa varastamisesta.

Vaikka Sonyn entinen hallituksen puheenjohtaja Masaru Ibuka on yleisen käsityksen mukaan pitkälti Walkmanin isä, alkoi laitteesta peräti 25 vuotta kestänyt oikeusriita. Juttu sovittiin lopullisesti oikeuden ulkopuolella vasta vuonna 2003.

Lue lisää:
Walkman aiheutti osaltaan vinyylilevyjen alamäen, mutta joutui puolestaan itse antamaan lopulta sijaa cd-levyille. Walkman-nimi ei ole kuitenkaan kuollut, sillä samalla brändillä myydään edelleen Sonyn uudempia digitaalisia soittimia.
Millaisia ovat ovat sinun kokemuksesi Walkmaneista? Kerro ne alla!

Ota kantaa

Oletko omistanut Walkmaneja?

Toki! 71% En, mutta toisen merkkiset 19% En, mutta olen kokeillut 4% En, antiikkitekniikkaa 6%
Ääniä yhteensä 1439

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt