Chromeen tervetullut uudistus – säätäminen välilehtien kanssa helpottuu - Digitoday - Ilta-Sanomat

Chromeen tervetullut uudistus – säätäminen välilehtien kanssa helpottuu

Nykyisellään hiiren osoittimen vieminen välilehden päälle Chromessa antaa melko rajallisesti lisätietoja sivusta.

Nykyisellään hiiren osoittimen vieminen välilehden päälle Chromessa antaa melko rajallisesti lisätietoja sivusta.

Julkaistu: 29.6. 16:00

Chrome-selain helpottaa tietokoneella auki olevien välilehtien tarkastelua.

Chrome-selaimessa on päälle päin näkymätön toiminto, joka näyttää auki olevista verkkosivuista pienen kuvauksen. Asiasta kertoo How-To Geek -verkkosivusto.

Tällä hetkellä Chrome-selain kertoo yhdellä tekstirivillä perustiedot auki olevasta verkkosivusta, kun hiiren osoittimen vie välilehden päälle. Aina näistä teksteistä ei ole helppo päätellä, mistä on kysymys.

Chrome 75:n mukana on jo saapunut toistaiseksi kokeellinen toiminto, joka esittää välilehdestä paitsi otsakkeen ja verkkosivun osoitteen, myös pienen kuvan verkkosivusta.

Vastaava ominaisuus on ollut Microsoftin Edgessä jo hyvän aikaa, mutta Chromesta se on puuttunut.

IS Digitodayn kokeilussa toiminto teki niin kuin luvattiin, joskin jostain syystä kutakin verkkosivua piti katsoa pari kertaa ennen kuin niistä tuli saataville esikatselukuva. Kuva ei myöskään päivity reaaliajassa. Jos verkkosivulla pyörii esimerkiksi video, esikatselukuva ei välttämättä täsmää sillä hetkellä esitettävän sisällön kanssa.

Toimintoa tuetaan Windowsissa, Macissa, Linuxissa ja Chrome OS:ssä. Se on testiasteella ja sen käyttöönotto vaatii Chromen asetusten sorkkimista siinä määrin, että maallikon kannattaa vieä odotella hetki. Jos haluat ominaisuuden heti käyttöösi, noudata näitä ohjeita:

Klikkaa itsesi Chromessa tälle asetussivulle, jossa voit muokata kokeellisia toimintoja. Kirjoita hakukenttään hover, ja kytke kummatkin ilmestyvät toiminnot päälle (enabled). Ne ovat nimeltään tab hover cards ja tab hover card images. Ensiksi mainitussa on enabled-valinnalle myös B- ja C-vaihtoehto, mutta on epäselvää miten ne muuttavat välilehtien esikatselua.

Käynnistä selain uudestaan, ja nyt voit kokeilla toimintoa itse.