Näppärä Ditto korvaa Windows 10:ssa olevan puutteen

Julkaistu:

Digivinkit
Windowsin leikepöydälle mahtuu vain yksi asia kerrallaan. Mutta asian ei tarvitse olla niin.
Windowsin arkikäyttöä varjostaa yksi puute. Leikepöydälle ei esimerkiksi saa talteen kuin yhden asian kerrallaan, oli se sitten vaikkapa tekstinpätkä, kuva tai musiikkitiedosto.

Leikepöydäksi kutsutaan tilaa, jonne kopioidaan hiirtä, kosketusta tai pikanäppäimiä käytetään esimerkiksi tekstinpätkä tai kuva vaikkapa selaimesta tai tekstinkäsittelyohjelmasta.

Ehkä esimerkiksi satuit juuri kopioimaan linkin uuteen kissakuvaan laittaaksesi sen jakoon kavereille, mutta sitten bongasit työsähköpostista tärkeän viestin, jonka kopioit – samalla poistaen kattilinkin leikepöydältä.


Ratkaisuna on asentaa Windowsiin ilmainen lisäohjelma, kuten Ditto Clipboard. Sen löytää Microsoft Storesta, jonka voi avata Windowsin tehtäväpalkista painamalla kauppakassin kuvaa. Kirjoita kaupassa hakukenttään Ditto Clipboard, valitse se tuloksista, ja paina sovelluksen esittelysivulla Hanki-nappia. Sen pitäisi nyt toimia taustalla aina koneen käynnistyessä.

Voit jatkaa minkä tahansa asian kopioimista tai leikkaamista kuten ennenkin, eli esimerkiksi näppäinyhdistelmillä Ctrl+C tai Ctrl+X tai klikkaamalla tiedostoa hiiren kakkosnäppäimellä ja valitsemalla Kopioi tai Leikkaa. Ditto pitää niistä hiljaa kirjaa, ja pääset tarkastelemaan leikepöytää lainausmerkeiltä näyttävän kuvakkeen kautta. Kuvake löytyy Windowsin tehtäväpalkin oikeasta reunasta ylöspäin osoittavan nuolen alta.

Paina kuvaketta hiiren ykkösnäppäimellä nähdäksesi listan kaikista leikkeistäsi. Paina ykkösnäppäintä kahdesti halutun leikkeen kohdalla saadaksesi sen käyttöösi. Kakkosnäppäimellä pääset muokkaamaan leikepöydän sisältöä ja esimerkiksi lajittelemaan leikkeitä omiin ryhmiinsä ja poistamaan niitä.

Allekirjoittaneelle osui tarpeetonta sekoilua Ditton ensikäynnistyksen kanssa. Dittoa ei löytynyt Windowsin tehtäväpalkista, eikä sovellus näyttänyt tekevän mitään. Vasta Ditton pakkolopetus Tehtävienhallinnan kautta ja avaaminen uudelleen sai kuvakkeen ilmestymään. Samalla kävi ilmi, että testileikkeet olivat kaikesta huolimatta yhä tallessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt