Huawei varautuu romahdukseen – odotettu uutuus saatetaan perua

Julkaistu:

Huawein ahdinko
Huawei odottaa myyvänsä tänä vuonna kymmeniä miljoonia puhelimia vähemmän, Bloomberg kirjoittaa.
Kiinalainen puhelinvalmistaja Huawei varautuu valtavaan romahdukseen, jos Yhdysvaltain asettama sulku astuu suunnitelmien mukaan voimaan elokuussa.

Uutistoimisto Bloombergin lainaamat nimettömät lähteet sanovat Huawein pelkäävän 40–60 miljoonan älypuhelimen laskua viime vuoden myyntiin verrattuna. Se tarkoittaisi myös noin 40–60 prosentin pudotusta yhtiön kansainväliseen myyntiin.

Yhtiö ei kommentoinut Bloombergin saamia arvioita. Viime vuonna Huawein kansainvälinen myynti kattoi melkein puolet kaikista 206 miljoonasta puhelimesta. Bloombergin mukaan arvion epätarkkuus kertoo Huaweita vaivaavasta epävarmuudesta tilanteessa, jossa jopa älypuhelimiin tarvittavien osien saatavuus on uhattuna.
Jos USA:n määräämät pakotteet astuvat voimaan elokuussa, Huawei on menettämässä tulevista puhelimistaan tärkeän myyntivaltin, eli Googlen esiasennetut palvelut kuten Play-kaupan tai Youtuben. Google on ryhtynyt puolustamaan Huaweita pyytäen poikkeusta Yhdysvaltain asettamaan kieltoon. Googlen motiivit ovat kuitenkin epäselvät.
Bloombergin mukaan äskettäin esitelty Honor-malliston houkutteleva uutuus Honor 20 on nyt vaarassa peruuntua. Laite on tulossa myyntiin kesäkuussa osissa Eurooppaa, mutta Huawei on tiettävästi valmiina peruuttamaan toimitukset, jos myynti on odotetun heikkoa.

Honor 20 -perhe on ominaisuuksiltaan erittäin hyvin varusteltu ja se on hinnoiteltu aggressiivisesti. Laiteperheestä olisi todennäköisesti tullut myyntimenestys ilman USA:n pakotteita.

Suomessa Honor 20 -puhelinta on kuitenkin alettu mainostaa.
Yhdysvallat epäilee Huaweita vakoilusta Kiinan valtiolle, mutta kieltäytyy esittämästä todisteita väitteidensä tueksi. Samalla Yhdysvallat on painostanut liittolaisiaan sulkemaan Huawein ulos 5g-hankkeistaan.
Huawei on toistuvasti kiistänyt syytökset vakoilusta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt