Telia alkoi mykistää lankapuhelimia – 4000 liittymää irtisanottu

Julkaistu:

Lankapuhelimet
Telian lankapuhelinverkon alasajo etenee. Korvaavia palveluita järjestetään tarvittaessa.
Telian vuoden alussa julkistama suunnitelma lankapuhelinverkkonsa alasajamiseksi etenee. Tiedotteen mukaan kuluttajaliittymiä on irtisanottu kevään aikana yli 4000. Ensimmäiset niistä suljettiin kesäkuun alussa.
– Olemme luvanneet toteuttaa kaikki lankapuhelinpalvelut nykyaikaisemmilla vaihtoehdoilla. Lankapuheluiden siirtymisestä mobiiliksi kertoo se, että yli neljännes nyt kontaktoiduista asiakkaista ei ole tarvinnut lainkaan korvaavaa palvelua lankapuhelimen tilalle. Vajaa puolet on jatkanut vanhan lankapuhelinnumeron käyttöä pöytä-gsm-puhelimella, kertoo Telia Finlandin teknologiajohtaja Jari Collin tiedotteessa.

Telialla oli alasajon alkaessa noin 30 000 lankapuhelinliittymää, joista kuluttajaliittymiä oli joitakin tuhansia. Asiakkaan on mahdollista säilyttää vanha lankapuhelinnumeronsa myös kännykässä, joskin se rajoittaa rankasti liittymän käyttömahdollisuuksia.
Telian tavoitteena on lopettaa lankapuhelinpalvelut kokonaan tämän vuoden kuluessa. Yhtiön mukaan lankapuheluiden osuus Suomen puheliikenteestä on vain 3 prosenttia, ja lankapuheluiden ja -minuuttien määrä Telian verkossa on laskenut tällä vuosikymmenellä neljänneksellä tai viidenneksellä vuosittain. Verkon korjaamisessa on jouduttu turvautumaan vanhoista laitteista irrotettuihin varaosiin.

Lankapuhelinpalveluiden päättyminen ei koske kupariyhteydellä toimivia laajakaistaliittymiä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt