Dynaamiset sähköpostit tulevat Gmailiin 2. heinäkuuta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nyt saatiin päivämäärä – Gmailiin iso muutos heinäkuun alussa

Dynaaminen sähköposti tulee heinäkuun alussa kaikille Gmail-käyttäjille. Asetuksen voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jo nyt.

Dynaamisen sähköpostin Gmailiin tuova uudistus astuu voimaan 2.7. Se on kuitenkin aluksi käytettävissä vain verkkoselaimissa.

11.6.2019 16:00

Google kertoi aikataulun keväällä julkistetulle Gmail-sähköpostipalvelun suurelle muutokselle. Niin sanotut dynaamiset sähköpostit tulevat kaikkien käyttäjien saataville 2. heinäkuuta. Asiasta uutisoi muun muassa Engadget.

Uudistus tarkoittaa, että Gmailin käyttäjä voi saada esimerkiksi yrityksiltä ja virastoilta uudentyyppisiä vuorovaikutteisia sähköposteja. Sen sijaan, että sähköpostiviestissä olisi esimerkiksi linkki verkkosivulle asiakaspalvelua varten, nyt esimerkiksi chat-muotoinen asiakaspalvelu voi olla oma toimintonsa osana sähköpostia. Tarkoitus on luoda Gmailista yhden luukun palvelu asioiden hoitamiseksi.

Kaikki käyttäjät eivät välttämättä heti kohtaa uudenlaisia viestejä, sillä lähettäjän pitää ottaa ne käyttöön. Testijakson aikana Google on myös hyväksyttänyt lähettäjät erikseen.

Jatkossa sähköpostin sisällä voi olla vaikka yksinkertainen chat-toiminto.

Uudistus tekee vanhoista ja staattisista sähköpostiviesteistä jatkuvasti päivittyviä ikkunoita, jotka pysyvät ajan tasalla esimerkiksi viimeisimmistä kommenteista tai uusista työpaikkatarjouksista.

Dynaaminen sähköposti toimii aluksi vain selaimen kautta käytettynä. Kuten maaliskuussa, Google sanoo yhä, että mobiilisovellukseen tuki tulee "pian".

Tavallinen käyttäjä voi jo nyt valita Gmailin asetuksista, haluaako hän vastaanottaa dynaamisia sähköposteja. Paina Gmailissa oikean yläkulman hammasratasta, ja valitse Asetukset. Avautuvassa näkymässä on kohta Dynaaminen sähköposti. Jos haluat tällaisia viestejä nähdä, varmista että valinta on ruksittu ja lisäksi katso, että Kuvat-kohdassa on valittuna Näytä aina ulkoiset kuvat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?