Yksi maailman tärkeimmistä peleistä sai juuri jatko-osan – ilmaiseksi

Julkaistu:

Videopelit
Doomin kehittäjä John Romero julkaisi peliin uuden episodin, joka on kaikkien saatavilla.
Tämä peli ei ehkä kuole koskaan. Vuonna 1993 julkaistua Doom-videopeliä id Softwarella kehittämässä ollut John Romero on julkaissut peliin epävirallisen lisäosan nimeltä Sigil, muun muassa Eurogamer ja Hot Hardware kirjoittavat.

Romero kertoo projektista pelin lisäosan verkkosivuilla. Hänen mukaansa fanit pyysivät häntä tekemään uuden episodin Doomin viime joulukuisen 25-vuotisjuhlan kunniaksi, ja Sigil on vastaus fanien huutoon.
Yhdeksän yksinpelikentän ja yhdeksän moninpelikentän kokonaisuus on käytännössä viides episodi Doomiin ja vie pelaajan helvettiin taistelemaan ihmiskunnan puolesta.

Episodin voi ladata ilmaiseksi, mutta ilmaisversiossa ei ole mukana musiikkia. 6,66 eurolla saa version, joka sisältää Bucketheadin säveltämän musiikin. Musiikki on kuunneltavissa vain pelissä, eikä erillisinä mp3-tiedostoina.

Pelaamisen tiellä on kuitenkin yksi este. Sigil toimitetaan Doomin sisäisenä megawad-tiedostona, joka noudattaa alkuperäisen pelin tiedostokäytäntöä. Jotta sen voi asentaa, pelaajalla on oltava alkuperäinen Doom, ei vain ensimmäisen episodin sisältävä shareware-versio.

Tämä ei ole niin ylitsepääsemätön este, kuin miltä se kenties ensin kuulostaa. Esimerkiksi Steam-pelipalvelu myy Ultimate Doomia, joka on käytännössä alkuperäinen Doom myöhemmin ilmestyneellä neljännellä episodilla täydennettynä, ja se kelpaa Sigilin alustaksi. Ultimate Doom maksaa Steamissa 4,99 euroa.

Koska Sigil on suoraa jatkoa alkuperäiselle Doomille, grafiikat ovat myös suoraan 90-luvulta. Faneja se tuskin kuitenkaan haittaa.

Doomin lähdekoodi aukaistiin joitakin vuosia sitten. Tämän myötä Doomia on nähty hyvinkin eksoottisilla laitteilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt