Chrome päivittyi, mukana kätketty uudistus – näin otat käyttöön

Julkaistu:

Chrome
Chrome 75:n uusi lukutila edellyttää selaimen kokeellisten asetusten sorkkimista. Lukutilan toiminta herättää myös kysymyksiä.
Google päivitti äärisuositun Chrome-selaimensa versioon 75 Windowsissa, Macissa, Linuxissa, Chrome OS:ssä ja Androidissa, ZDNet kertoo. Suuria uudistuksia ei tällä kertaa saatu, mutta yksi potentiaalinen tulevaisuuden työkalu on mukana – jos sen erikseen kaivaa esiin.

Selain sai lukutilan, joka siivoaa verkkosivun helppolukuiseen muotoon ja keskittyy pääasian, kuten uutisartikkelin, esittämiseen.


Jotta voit käyttää tätä uutta toimintatilaa, sinun pitää toistaiseksi avata tämä Chromen kokeellisten asetusten sivu ja muuttaa Enable Reader Mode -kohdan asetus muotoon Enabled. Selain pitää sitten käynnistää uudelleen toiminnon ottamiseksi käyttöön.


Jos et näe toimintoa, sinulla ei luultavasti ole Chromen viimeisintä versiota. Windowsissa saat sen painamalla Chromen oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja valitsemalla Ohje > Tietoja Google Chromesta.

Nyt selaimesi päivittyy, jos uusi versio on saatavilla. Päivityksen jälkeen selain tulee käynnistää uudestaan.
Muutoksen jälkeen ainakin Windows-käyttäjä voi nyt verkkosivulla ollessaan klikata Chromen oikean yläkulman kolmea pystypistettä ja painaa Koontisivu-valintaa saadakseen helpommin luettavan version sivusta. Voit palata takaisin normaaliin näkymään palaamalla edelliselle verkkosivulle.

Kokeellisia asetuksia ei yleensä kannata muutella, ellei tiedä mitä on tekemässä. Lukutilan kokeellisuus saattaa näkyä siinä, ettei se ainakaan IS Digitodayn nopeassa testissä toiminut aina edes sivuilla, joilla oli tekstiä. Joskus Chrome vain ilmoitti, että "artikkelia ei löydy", tai sitten vain osa sivun tekstistä esitettiin.

ZDNet ei kertonut, saako Chromen lukutilan käyttöön myös esimerkiksi Chromen Android-versiossa. IS Digitodayn testipuhelimessa Chrome oli edelleen versiossa 74, eikä päivitystä ollut saatavilla.

Mozillan kanssa kilpailevissa Firefox- ja Edge-selaimissa vastaava toiminto on jo yleisesti käytettävissä sitä tukevilla sivuilla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt