Käänteinen Bing-kuvahaku on Windows 10:n Valokuvat-sovelluksen ominaisuus - Digitoday - Ilta-Sanomat

Windows 10:n kuvasovelluksessa on näppärä hakutoiminto – oletko kokeillut?

Valokuvat-sovelluksella voi tehdä suoraan käänteisiä kuvahakuja.

Klikkaamalla tietokoneella olevaa kuvaa Valokuvat-sovelluksessa saat mahdollisuuden tehdä kuvan perusteella hakuja netissä. Hakutoiminto on valikossa alimpana.

2.6.2019 16:00

Kuvien katseluun tarkoitetussa Windows 10:n Valokuvat-sovelluksessa on hyödyllinen ominaisuus, joka on saattanut jäädä monelta huomaamatta. Kyseessä on mahdollisuus tehdä kuvahakuja tietokoneella olevan kuvan perusteella.

Ominaisuudesta kertoo muun muassa MSPoweruser.

Haku tapahtuu Microsoftin Bing-hakukoneella, joka on kuvahakukoneena varsin pätevä. Teet kuvahaun avaamalla kuvan Valokuvat-sovelluksessa ja klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella. Täältä löytyy vaihtoehto ”hae Bingistä samankaltaisia kuvia”.

Huomioi kuitenkin, että kuvasi lähetetään Microsoftille, joten kovin henkilökohtaisilla kuvilla hakuja ei kannata tehdä. Yhtiön mukaan lähetettyjä kuvia voidaan käyttää hakutoimintoja parantamaan.

Kuvahaku tehdään Microsoftin Bing-hakukoneella.

Jos teet kuvahaun, seuraavaksi saat eteesi Bingissä aukeavan kuvahakunäkymän. Toiminto on käytännössä sama kuin käänteinen kuvahaku.

Ominaisuus on tullut Valokuvat-sovelluksen 2019.19031.17720.0-versioon. Voit tarkistaa oman versiosi valitsemalla oikean yläkulman 3 pisteen valikon, valitsemalla asetukset ja rullaamalla ruutua alas asti. Täällä näet oman sovelluksesi versionumeron.

Jos sovelluksesi on vanhempi, voit päivittää sen asentamalla uudemman version Microsoft Storesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?