Microsoft ojentaa kätensä pc-pelaajille: Kuukausimaksulla tulossa kova kattaus

Julkaistu:

Videopelit
Xbox Game Pass laajenee täysiveriseksi palveluksi myös Windows-pelaajille.
Microsoft kertoo tuovansa Xboxista tutun kuukausimaksullisen pelipalvelunsa Windows-käyttäjille.

Xbox Game Pass on jo aiemmin asti tarjonnut Windowsissa pääsyä joihinkin peleihin, mutta nyt on kyseessä kokonaan uusi versio palvelusta nimenomaan Windowsille. Jatkoss pc-pelaajat pääsevät jatkossa käsiksi yli 100 peliin 75 kehittäjältä, joiden joukossa ovat muun muassa Sega, Deep Silver, Bethesda, Devolver Digital ja Paradox. Valikoima kasvaa myöhemmin.

Aiwmmin valikoiman koko on ollut noin 20 peliä, kertoo The Verge.

Xbox-johtaja Phil Spencer sanoo Xbox Game Passin kaksivuotisen historian todistaneen palvelun arvon konsolipelaajille ja kehittäjille.

– Tutkimme, olisiko samanlainen mahdollisuus olemassa pc-pelaajille ja pc-pelien kehittäjille ja me uskomme, että kyllä on, Spencer kirjoittaa.

Ei ole tiedossa, mitkä pelit ovat osa palvelua sen aloittaessa. Myös aikataulu ja hinta on tuntematon. Xbox-pelaajat maksavat palvelusta 9,99 euroa kuukaudessa. Vastineeksi he saavat rajattoman pääsyn palvelun piirissä oleviin peleihin.

Microsoft lupaa lisää tietoa palvelusta E3-pelitapahtumassa kesäkuussa. Pelien tilaaminen niiden ostamisen sijaan on yksi esimerkki siitä, miten videopelaaminen on muuttumassa.

Ensin pelien fyysinen hakeminen kaupasta antoi sijaa niiden digitaaliselle lataamiselle suoraan netistä. Nyt edes pelin omistaminen ei enää ole kaikille oleellista, ja Microsoft ja kumppanit kehittävät jopa palveluita, joissa pelejä ei ladata ollenkaan. Sen sijaan niitä ajetaan kaukana palvelimilla, ja pelitapahtumat suoratoistetaan pelaajan ruudulla.
Digitaalisen pelin omistaminen on sinänsä epämääräinen käsite nykyisin. Jotkut ovat huolissaan pelaajien oikeuksista oikealla rahalla ostamaansa sisältöön esimerkiksi tilanteessa, jossa pelin tarjonnut verkkopalvelu lakkaa olemasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt