Microsoft julkaisi ison Windows 10 -päivityksen – nämä asiat kannattaa tietää

Julkaistu:

Windows 10
Microsoft muistaa edellisen Windows 10 -päivityksen ongelmat ja pyrkii nyt välttämään niitä. Uudessa päivityksessä on joitakin houkuttelevia ominaisuuksia, mutta voit joutua odottamaan.
Microsoft on julkaissut Windows 10:n seuraavan suuren ominaisuuspäivityksen. Yhtiön mukaan May 2019 Update -päivitys tuodaan käyttäjille hyvin varovasti. Tähän on syynsä, sillä viime syksyn päivitys julkaistiin joiltakin käyttäjiltä tietoja tuhonneen virheen ja lukuisten muiden ongelmien kera.
May 2019 Updatesta kertovat muun muassa Ars Technica ja The Next Web. Yksi näkyvimpiä uudistuksia on uusi valinnainen vaalea väriteema käyttöliittymään. Muodissa olevan tumman tilan vastapainoksi esitelty valoisa teema muuttaa käyttöliittymän elementit entistäkin enemmän valkoisiksi ja valoisan lasimaisiksi tarjoten myös entistä vaaleamman oletustaustakuvan.

Valoisan väriteeman ohella uutta on muun muassa tuki kaomojeille eli japanilaisista kirjoitusmerkeistä rakennetuille hymiöille. Päivitys tarjoaa myös uuden ruutukaappaustyökalun, eikä Windows enää käynnistä suuria päivityksiä mielivaltaisesti, vaan pyrkii päättelemään sopivan hetken. Sovellukset voi yritys-Windowsissa nyt sulkea ajettaviksi omiin "hiekkalaatikkoihinsa" tietoturvan lisäämiseksi.

Näin päivitystä tarjotaan

Käyttöjärjestelmän pitäminen ajan tasalla on oleellista tietoturvan kannalta. Suurissa päivityksissä ovat kuitenkin vaarana lastentaudit, joiden takia päivitysten asentamista ensimmäisten joukossa ei voi aina suositella. May 2019 Updaten tapauksessa Microsoft pitää itsekin huolta, että päivitystä on aluksi vaikea saada.

Jos olet uskalias ja todella haluat jo asentaa May 2019 Updaten, toimi näin: Avaa tietokoneen asetusvalikko vasemman alakulman aloitusnapin takaa löytyvästä hammasrattaasta. Valitse asetuksissa Päivittäminen ja suojaus > Windows Update ja paina siellä Tarkista päivitykset -nappia. Jos ja kun May 2019 Update ilmestyy, sinun pitää vielä erikseen valita se ladattavaksi ja asennettavaksi.

Itse asennus ei käynnisty ennen kuin Microsoft on kysynyt sinulta varmistusta. Voit valita asennukseen itsellesi sopivan ajan.

On mahdollista, että et näe päivitystä edes näitä ohjeita noudattamalla. Microsoft tuo May 2019 Updaten asteittain saataville tarkkaillen samalla käyttäjäpalautetta.

Hullu tilanne

Microsoft joutui syksyn päivityksen viivästysten takia outoon tilanteeseen, jossa suuri osa Windows 10:n käyttäjistä ei välttämättä saanut päivitystä ollenkaan.
Silloin käyttäjät olisivat yhä vuodentakaisen April 2018 Updaten varassa. Tämän ja Windows 10:n aiempien versioiden käyttäjät Microsoft aikoo tuoda automaattisesti ajan tasalle kesäkuusta alkaen. Tämä johtuu siitä, että April 2018 Update lakkaa saamasta tietoturvakorjauksia 12. marraskuuta tänä vuonna.

Tässäkään tapauksessa päivitystä ei ajeta yhtäkkiä kaikille, vaan Microsoftin mukaan jakelu perustuu koneoppimiseen ja antaa riittävästi aikaa kaikille päivityksen asentamiseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt