Pitkä taistelu kantoi hedelmää – klassikkopeli palaa 15 vuoden taakse

Julkaistu:

World of Warcraft
World of Warcraft Classic tulee saataville elokuun lopulla, julkaisija ilmoitti.
Erittäin suositusta verkkomoninpelistä World of Warcraftista (WoW) on ilmestymässä pelin juuria kunnioittava Classic-versio. Vuonna 2017 paljastettu peli sai julkaisupäivän, joka on 27. elokuuta 2019 kello 1.00 yöllä Suomen aikaa.

Asiasta ilmoitti julkaisija Blizzard, joka kertoi myös nyt alkaneesta Classicin pienestä ja suljetusta betatestistä, johon valitaan joitakin WoW-pelaajia. Lisäksi järjestetään myöhempiä kuormitustestejä sen varmistamiseksi, että Classic toimii julkaisuhetkellä jouhevasti. Myös näihin valitaan tietyt kriteerit täyttäviä pelaajia. Blizzardin mukaan testaajiksi valitaan omistautuneita pelaajia, ja esimerkiksi kokonaispeliajalla voi olla merkitystä.
Classic tulee saataville kaikille WoW:n tilaajille nykyisellä kuukausimaksulla. WoWin pelaajat pääsevät siis elokuussa makustelemaan Azerothin maailmaan sellaisena kuin se oli vuonna 2004. Tosin Classic ei Ars Technican mukaan välttämättä ole ihan yksi yhteen alkuperäisen pelin kanssa.

Classic on työvoitto lukuisille pelaajille, jotka ovat jo vuosien ajan pelanneet pelin varhaista ja myöhemmistä laajennuksista vapaata versiota epävirallisilla palvelimilla. Kesti kauan ennen kuin Blizzard lämpeni ajatukselle.

Blizzard avaa pelihahmon luonnin 13. elokuuta niille, joilla on aktiivinen tilaus tai peliaikaa tilillään. Julkaisija sallii enintään kolme hahmoa WoW-tiliä kohden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt