Tietokonetta voi ohjata puhelimella – näin se käy

Julkaistu:

Digivinkit
Android-puhelin muuttuu Windows-tietokonetta ohjaavaksi hiireksi muutamalla askeleella.
Tietokonetta ei ole pakko ohjata hiiren avulla. Voit käyttää siihen tarkoitukseen jopa älypuhelintasi, Lifehacker kertoo. Android-puhelimesta saa Windows-tietokoneen komentajan esimerkiksi ilmaisella Unified Remote -sovelluksella.

Unified Remote syntyi kahden ruotsalaisopiskelijan projektina alun perin vuonna 2010. Käytännössä tietokoneeseen asennetaan ensin pieni ohjelma ja sen lisäksi itse sovellus ladataan puhelimeen.

Lataa palvelinohjelma tietokoneeseen tästä linkistä (käynnistää latauksen). Löydät juuri ladatun ohjelman Resurssienhallinnasta (keltainen kansio Windowsin alapalkissa) ja siellä Ladatut tiedostot -kansiosta. Klikkaa tiedostoa kahdesti hiirellä, ja seuraa näytöllä annettuja ohjeita. Asennusohjelman valintoihin ei kannata koskea.

Asennuksen lopussa Windows voi hälyttää laiteohjelmiston asennuksesta. Paina tässä ilmoituksessa Asenna-nappia.

Nyt lataa sovellus puhelimeesi ja käynnistä se. Varmista, että sekä puhelin että tietokone ovat samassa wifi-verkossa. Unified Remoten pitäisi tunnistaa tietokoneesi automaattisesti ja olla heti käytettävissä.

Sovelluksessa voi ohjata hiiren kursoria liikuttamalla ja näpäyttämällä sormia älypuhelimen ruudulla. IS Digitodayn testissä hiiren simulointi toimi jouhevasti ilman ongelmia.

Sovellus toimii myös muun muassa etänäppäimistönä.

Tama lause itse asiassa kirjoitettiin puhelimen kautta.

Kuten saatat huomata, näppäimistö ei valitettavasti tukenut ääkkösiä, vaikka muuten toimikin moitteetta.

Unified Remoten ilmainen versio sallii myös tietokoneen tiedostojen selailun kännykän kautta ja tarjoaa muutaman napin videoiden ja musiikin toistamiseen. Tosin tietokoneessa, jossa oli useampi video auki yhtä aikaa Spotifyn kanssa, ei sovellus näyttänyt ymmärtävän, mikä media oli kulloinkin päällä. Napit tuntuivat toimivan satunnaisesti. Edes selainten sulkeminen ja vain Spotifyn auki pitäminen ei saanut nappeja toimimaan odotetusti.

Ole myös varovainen sovelluksen asetuksia selatessasi. Sieltä löytyvät myös napit tietokoneen sulkemiseen ja uudelleenkäynnistykseen.

Unified Remote tukee myös iOS:ää ja Windows Phonea ja sillä voi ohjata myös Macia ja Linuxia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt