Microsoft paljasti: Nämä herkut uusittu Edge-nettiselain saa seuraavaksi

Julkaistu:

Microsoft Edge
Tietosuojalle on kolme pykälää, mutta samaan aikaan vanhaa Internet Exploreria tuetaan yhä.
Microsoft kertoi Seattlessa lisää läpikotaisin uusitusta Edge-selaimestaan, joka pohjautuu nyt samaan tekniikkaan kuin maailman suosituin selain Google Chrome. Tulevista uutuuksista uutisoivat esimerkiksi Bleeping Computer ja Techradar.

Edge saa tietosuojaan kolme porrasta, jotka ovat rajoittamaton, tasapainotettu ja tiukka. Tarkoitus on antaa käyttäjälle helpot säätimet sille, miten paljon heitä voi seurata verkossa.

Toinen merkittävä uudistus kulkee nimellä Collections. Sen on määrä auttaa käyttäjiä keräämään, järjestämään, jakamaan ja viemään sisältöä internetistä. Officea tukevasta toiminnosta voi olla hyötyä vaikkapa suuria kouluprojekteja tehdessä.

Kenties yllättävin lisäys on Internet Explorer -tila, joka toimii suoraan Edgessä omassa välilehdessään. Näin käyttäjät voivat katsoa IE:tä tukevia verkkosivuja ja käyttää sille luotuja sovelluksia ilman virheitä.

Ei ole selvää, altistaako Microsoft tällä mahdollisuudella käyttäjiä myös tietoturvauhkille, jotka olivat Internet Explorerista tuttuja. Microsoft on muutenkin aktiivisesti kannustanut käyttäjiä eroon IE:stä, joten päätös yhteensopivuustilasta on erikoinen.
The Vergen mukaan IE-tila on myös tarkoitettu yksinomaan yrityksiä varten. Ilmeisesti taustalla on siis se, että monessa yrityksessä nojataan edelleen työkaluihin, jotka ovat IE:stä riippuvaisia. Toki verkossa on muutenkin yhä paljon sisältöjä, jotka on suunniteltu IE:lle.

Kehittäjille Microsoft tarjoaa Fluid Framework -teknologian, jonka yhtiö toivoo tuottavan uudenlaisia vuorovaikutteisia kokemuksia käyttäjille. Useat ihmiset voivat luoda ja muokata verkkosivuja entistä nopeammin samalla, kun tekoäly parsii tekstiä ja ehdottaa muutoksia. Loppukäyttäjälle tämä kaikki saattaa näkyä esimerkiksi verkkosivuina, joissa toimii keskusteleva tekoäly ja joilla voi tehdä yhteistyötä muiden vierailijoiden kanssa.

Vaikka kaikki nämä ominaisuudet on määrä nähdä ensin Edgessä, mahdollistaa selaimessa ajettava Chromium-tekniikka toimintojen tuomisen myöhemmin myös vaikkapa Chromeen. Mitään varmuutta siitä ei kuitenkaan ole.

Microsoft Edge on tällä hetkellä testivaiheessa. Rohkeat käyttäjät voivat jo kokeilla sitä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt