Huonoja uutisia Spotifylle – uusi ilmainen musiikkipalvelu suurelta kilpailijalta

Julkaistu:

Musiikkipalvelut
Amazonin ilmainen musiikkipalvelu on rajoitettu ja tarkoitettu Alexa-käyttäjille Yhdysvalloissa. Spotifyn osakekurssi kärsi kuitenkin heti.
Verkon monialayritys Amazon alkoi tarjota yhdysvaltalaisille käyttäjilleen uutta musiikkipalvelua. Asiasta kirjoittavat muun muassa The Motley Fool ja The Verge. Palvelu on ilmainen ja mahdollistaa musiikin suoratoiston Alexa-digiavustajaa käyttävissä laitteissa kuten Echo-kaiuttimissa.

Amazon ei ole uusi tulokas musiikin suoratoistossa. Yhtiö on jo vuosien ajan tarjonnut maksullista Amazon Music -palveluaan.
Merkittävää on se, että nyt Amazon tarjoaa täysin ilmaista ja mainoksia esittävää palvelua, jollaisesta varsinkin Spotify on tähän asti ollut tunnettu. Spotifyn osakekurssi aleni viime viikolla 4–5 prosenttia Amazonin tuolloin vasta huhutun lanseerauksen alla.

Amazonin ilmaispalvelulla on rajoituksensa. Se kattaa vain noin kaksi miljoonaa kappaletta, eikä Alexa-käyttäjä voi pyytää yksittäisiä kappaleita. Tyytyminen on soittolistoihin ja musiikkiasemiin.

Palvelu voi kuitenkin heikentää Spotifyn mahdollisuuksia houkutella käyttäjiä ilmaispalveluunsa ja myöhemmin maksulliseen vaihtoehtoonsa – etenkin, jos Amazon laajentaa palveluaan joskus älypuhelimiin. Siitä ei tosin ole mitään varmuutta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt