Netflix testaa ominaisuutta, jonka puuttuminen on hämmästyttävää – voi mennä pahasti pieleen

Julkaistu:

Netflix
Netflixin Britanniassa kokeilemat listat perustuvat katselijoiden suosimaan sisältöön, PC Magazine kertoo.
Suoratoistopalvelu Netflix alkaa testata kuluvan vuosineljänneksen aikana listoja, jotka esittävät suosituimpia sisältöjä. Netflix kertoi Britanniaa koskevasta kokeilustaan tulostiedotteessaan (pdf) tiistaina. Asiasta uutisoi PC Magazine.

– Myöhemmin toisen vuosineljänneksen aikana suoritamme testin parantaaksemme Britannian käyttäjien kokemusta julkaisemalla viikoittaiset top 10 -listat Britannian palvelumme suosituimmasta sisällöstä eri ohjelmakategorioissa, tiedotteessa sanotaan.

Tarkoitus on helpottaa käyttöä niille, jotka haluavat katsoa suosittuja sisältöjä. Muutaman kuukauden kuluttua Netflix päättää kokeilun lopettamisesta tai laajentamisesta.

Tavallaan on yllättävää, että Netflixissä ei ole listaa suosituimmista sarjoista ja elokuvista, sillä suuri osa sähköisistä palveluista näyttää, mitä muut ihmiset kuluttavat. Syy saattaa olla siinä, että top 10 -listat voivat olla Netflixille riski.

Jos suosituimpien ohjelmien lista sisältää paljon muuta kuin Netflixin isolla rahalla teettämiä alkuperäistuotantoja, voivat katsojat ohjautua muistakin palveluista saatavilla saatavilla olevan sisällön pariin. Tämä tuskin olisi Netflixin näkökulmasta toivottua. Toistaiseksi Netflix ei ole omien tuotantojensa suosiosta palvelussa juuri puhunut. Jos ne uhkaavat jäädä varjoon, voivat top 10 -listat saada kenkää pian.

Netflix otti juuri toisenkin riskin nostamalla kaikkien pakettiensa hintoja Yhdysvalloissa. On täysin mahdollista, että Suomi seuraa perässä. Tulostiedotteessaan Netflix uumoili käyttäjämääränsä kasvun hidastuvan hinnankorotusten vuoksi, kertoo BBC.

Netflixin mukaan hinnankorotus koskee USA:n lisäksi Brasiliaa, Meksikoa ja osaa Euroopasta. Ei ole tietoa, kuuluuko Suomi joukkoon.
Viime aikoina kilpailu on suoratoistomarkkinoilla lisääntynyt. Viimeisimpänä samalle apajalle on puskemassa Disney. Kehitys on kulkemassa suuntaan, jolloin kulutta joutuu maksamaan yhä enemmän tai katkomaan palveluiden tilauksia ahkerasti pitääkseen kulut kurissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt