WhatsAppiin tärkeä parannus – jos otat käyttöön, siihen loppui kuvakaappausten ottaminen

Julkaistu: , Päivitetty:

Piratismi
Keskustelut voi jatkossa suojata sormenjälkitunnistuksella.
WhatsApp on saamassa jälleen uudistuksia, kertoo pikaviestimen kehitystä seuraava WABetaInfo. Ominaisuudet ovat löytyneet sovelluksen Android-testiversiosta ja saapuvat täysversioon myöhemmin.

Pikaviestimeen on tulossa käyttöön vapaaehtoinen sormenjälkitunnistautuminen, jolloin puhelimen haltuunsa saanut vieras ei pääse käsiksi viesteihin. Mikäli sormenjälkitunnistuksen ottaa käyttöön, samalla kuitenkin estyy mahdollisuus ottaa kuvakaappauksia sovelluksessa.

Kyseessä on Android-käyttöjärjestelmän ominaisuus. IS Digitodayn havaintojen WhatsAppin kanssa kilpailevan Telegramin suojaaminen johtaa myös siihen, ettei kuvakaappauksia voi ottaa eikä Android-käyttöjärjestelmän auki olevat sovellukset näyttävässä selaustilassa ole mahdollista nähdä viestien sisältöä.

Vaikka WhatsApp olisi suojattu, kuvakaappauksia voi kuitenkin ottaa muissa sovelluksissa tavalliseen tapaan. Androidissa tämä tapahtuu yleensä painamalla samanaikaisesti volyymi alas- ja virtapainikkeita.

Sormenjälkitunnistuksen lisäksi WhatsApp saa käyttöliittymämuutoksen. Doodleksi kutsuttu ominaisuus tuo mahdollisuuden liimata tarroja jaettaviin kuviin, videoihin ja gif-animaatioihin. Tarrat voivat olla kolmansien osapuolien tekemiä, WhatsAppiin laajennuksena ladattuja.

Täydennetty uutista kello 15.01 maininnalla kuvankaappausten normaalilla toimimisella muissa sovelluksissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt