Sonylta jättiyllätys: Kertoi yksityiskohtia PS5:stä - Digitoday - Ilta-Sanomat

Sonylta jättiyllätys: Kertoi yksityiskohtia PS5:stä

Sony oli näyttävästi esillä Game Developers Conference -tapahtumassa San Franciscossa maaliskuussa. Yhtiö kertoo jo nyt, ettei se aio pitää tulevasta konsolista suurta melua kesällä pidettävillä pelialan E3-jättimessuilla.

Julkaistu: 17.4.2019 9:02

Sony kertoi Wiredille yksityiskohtia työn alla olevasta Playstation 4:n seuraajasta.

Japanilainen Sony on kertonut yllättäen Wired-lehdelle tietoja tulevasta pelikonsolistaan. Neljä vuotta kehityksessä ollutta, koodinimellä PS5 tunnettua, mutta toistaiseksi nimeämätöntä laitetta ei kannata odottaa myyntiin vielä vuoden 2019 aikana.

Vaikka PS4 perustuu osittain edeltäjänsä arkkitehtuuriin, se ei ole PS4:n paranneltu versio. Suurin muutos on se, että laitteen massamuistina toimii mekaanisen kiintolevyn sijaan erikoisvalmisteinen ja pc-maailmasta löytyviä nopeampi ssd-levy. Tämä varmistaa sen, että massiivisiksi kasvaneiden pelien jopa minuuttien mittaisista lataustauoista päästään eroon. Samalla pelimaailmojen reaaliaikainen latautuminen mahdollistaa aiempaa merkittävästi yksityiskohtaisemmat ympäristöt.

Laitteen suorittimena toimii AMD:n kolmannen sukupolven Ryzen-siru ja grafiikkapiiri on saman valmistajan muokattu Radeon Navi. Tämä mahdollistaa 8K-näyttötarkkuuden sekä säteenseurannan eli tosiaikaisen valonsäteiden kulun simuloinnin luonnollisessa ympäristössä. Käytännössä tämä tarkoittaa suurta harppausta peligrafiikan realismissa.

Myös ääniominaisuuksia parannellaan. PS5 luo virtuaalisen tilaäänen, jonka tulisi toimia myös television kaiuttimilla. Ensisijaisesti se suunnitellaan kuitenkin kuulokkeille.

Laitteessa on fyysinen levyasema pelimedioita varten. PS5:n luvataan olevan myös alaspäin yhteensopiva Playstation 4:n pelien kanssa. Sony ei kommentoinut PSVR-virtuaalilasien tai sähköisten palveluiden tulevaisuutta uudella pelikonsolilla. Sony on jaellut laitteesta pelistudioille jo kehitysversioita, eli sille työstetään jo sisältöä.

Pelikonsolien markkina on tällä hetkellä kolmen kauppa, mutta Sonylla on laitemyynnissä etumatkaa kilpailijoihinsa Microsoftiin sekä Nintendoon. Kenttä on pirstoutunut myös siten, että Sony ja Microsoft ovat alkaneet julkaista päivitysversioita konsoleistaan. Lisäksi markkinoille on tullut virallisia retroversioita vanhoista pelikonsoleista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?